En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Males perspectives per a l'hostaleria del Baix Empordà de cara a la Setmana Santa. Les restriccions han fet caure "en picat" les reserves i el sector dona per fet que anirà "fatal".

Per això, els negocis treballen amb la mirada posada en la primavera si bé encara confia que, si el Govern relaxa les mesures, puguin fer reserves d'última hora que ajudin a tirar endavant.

I és que, tot i que a l'estiu els establiments del Baix Empordà van "treballar prou bé", el cop ha estat "molt dur" i durant l'hivern "encara s'ha complicat més".

En aquest sentit, el vicepresident de Turisme i Promoció Econòmica del Consell Comarcal  del Baix Empordà (CCBE), Xavier Dilmé, explica que la principal diferència amb l'any passat és que aquesta època ja hi havia una gran quantitat de reserves, tant per als cap de setmana com per a l'estiu i, en canvi, aquest 2021 "anirà tot a l'últim moment".

Un dels principals problemes és que el confinament segueix sent municipal. Dilmé assenyala que passar-lo a comarcal "podria ajudar" i, de fet, des de l'equip de govern del CCBE ja han presentat una moció perquè així sigui. Tot i això, el vicepresident reconeix que aquesta obertura no resoldria la situació de molts establiments, especialment els hotels i cases rurals. "La gent de la Bisbal, per exemple, no anirem a un hotel de Platja d'Aro. Perquè la cosa funcioni caldria aixecar la mobilitat a Catalunya. Molts empresaris ens traslladen que no obriran perquè, senzillament, no els surt a compte", remarca Dilmé.

Des del sector es queixen de les restriccions que imposa el Govern, a més dels constants canvis. "Ara pots obrir, ara has de tancar, ara un amb un aforament del 30%, ara redueix-lo; és un galimaties que no es pot aguantar. Ens estan matant a pessigades", assenyala el vicepresident

Per això, reclama "una política més seriosa que la que s'ha fet fins ara" i adverteix que algunes empreses "no podran aguantar" com sí han fet aquest any. Cal tenir en compte que l'estiu "va anar prou bé" a l'hostaleria de la zona, en bona mesura perquè el turisme que visita el Baix Empordà és de proximitat.

En concret, el mes de juliol i especialment l'agost van ser "bons", tant en l'ocupació hotelera com també pel què fa a la restauració. De fet, la mitjana entre els dos mesos va ser de prop del 80%, una xifra molt per sobre de la Costa Brava de l'Alt Empordà i de la de la Selva.

Tot i això, Dilmé remarca que un dels èxits havia estat poder desestacionalitzar el turisme i deixa clar que amb juliol i agost "no n'hi ha prou". Amb tot, posa en valor el model que s'ha aplicat al Baix Empordà. "Hem apostat per la qualitat i la proximitat. Hem trobat un equilibri i no hem massificat la zona", assenyala.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS