En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó. / Foto: Blanca Blay (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Síndic de Greuges de Catalunya ha rebut més de 1.130 queixes de persones que han estat designades per ser membres d'una mesa electoral el 14 de febrer.

Així ho informa l'ens en un comunicat en el qual fa una sèrie de recomanacions "per minimitzar els riscos per a la salut pública durant la jornada electoral".

En relació a l'acceptació o no de les al·legacions presentades per les persones designades per ser membres d'una mesa, creu que "cal establir criteris clars, homogenis i adequats" a la situació sanitària i determina que en el context actual una persona vulnerable o cuidadora de persones vulnerables no hauria de formar part d'una mesa "si ho ha acreditat degudament".

Per això, suggereix que es facilitin "en el menor temps possible" els informes de salut a totes les persones que els demanin amb la finalitat d'aportar-lo com a al·legació.

També demana a les juntes electorals evitar que la persona designada per suplir els designats -titular i suplent- en cas d'incompareixença sigui un elector vulnerable, tenint en compte que la recomanació del Govern és que la gent voti durant la primera franja de la jornada, quan es poden constatar les incompareixences.

D'altra banda, sobre els equips de protecció individual previstos per als membres de les meses durant la votació per part de persones positives i contactes estrets, el Síndic recorda que cal formació específica i supervisió per posar-se i treure's un epi. "La col·locació i la retirada inadequades són situacions de risc", adverteix.

Considera que, en canvi, no són aconsellables ni la utilització de guants o bates ni els testos ràpids d'antígens que proposa CatSalut als membres de les meses en els dies previs a les eleccions ja que, segons argumenta el Síndic, podrien donar "sensació de falsa seguretat".

A més, recorda la necessitat de buscar mecanismes de sufragi no presencials per a persones contagiades o contactes estrets a partir del dia 5 de febrer a la tarda, quan el vot per correu ja no estigui disponible.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS