En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

L'acusat d'intentar matar un home a Girona a ganivetades i colpejant-lo amb un mitjó ple de pedres al cap. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els fets que han arribat a judici aquest dimarts a la secció tercera de l'Audiència de Girona es remunten al matí de l'1 de febrer del 2020.

L'acusat, que té 53 anys i antecedents penals, ha reconegut que es va trobar amb la víctima al carrer del Carme de Girona. Ja es coneixien perquè tots dos vivien al mateix barri, a Font de la Pólvora.

Van decidir anar plegats a fer un cafè a un bar. De camí, l'acusat li va dir que anés tirant cap a l'establiment i que ell el seguia. Va ser aleshores quan, segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia que el processat ha subscrit, el va atacar per l'esquena i el va subjectar amb força pel coll.

La víctima va tenir temps de girar-se i encarar-se amb l'agressor però el processat el va començar a colpejar amb un mitjó ple de pedres al cap i li va assestar diverses punyalades amb un ganivet. Va rebre una ganivetada a la cella, una altra al nas i cinc al tòrax.

Això va ser entre les nou i les deu del matí i diversos testimonis van veure l'agressió. Un d'ells, que ha declarat al judici, ha explicat que van alertar immediatament als serveis d'emergències i mentre dues persones assistien la víctima, ell va començar a seguir l'acusat pel carrer per evitar que escapés i per poder informar la policia d'on era. Els Mossos d'Esquadra van interceptar l'agressor i el van detenir.

Com a conseqüència de l'atac, la víctima va patir ferides i fractures i el van haver d'operar. Va trigar 60 dies a curar-se i li han quedat seqüeles físiques per les cicatrius.

La fiscalia li aprecia al processat, Pedro Salinas de la Santísima Trinidad, una agreujant d'abús de superioritat i una agreujant de reincidència perquè l'Audiència de Girona ja el va condemnar l'any 2009 a 5 anys i mig de presó per un intent d'assassinat.

Al judici, l'acusat ha afirmat que és toxicòman des dels 17 anys i que va recaure tres mesos abans dels fets: "Consumia heroïna, cocaïna, pastilles, metadona, tot el que trobés". Per això, el fiscal li ha apreciat una atenuant molt qualificada de drogoaddicció i ha rebaixat la petició inicial de 9 anys de presó.

Així, el fiscal demana ara 6 anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa, que no es pugui apropar a menys de 500 metres de la víctima durant 16 anys i 10 anys de llibertat vigilada.

En concepte de responsabilitat civil, vol que indemnitzi la víctima amb 3.938,41 euros per les lesions i amb 13.711,40 euros per les seqüeles. La defensa s'ha adherit a la petició. El judici ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS