En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Intentar reduir la generació de residus al municipi, aquest és l’objectiu de l’Ajuntament de Llagostera amb la campanya “Compromís Residu Zero”.

La iniciativa pretén que els llagosterencs assumeixin una sèrie d’hàbits en la prevenció de residus com per exemple l’intercanvi de joguines i roba, la reparació d’objectes per allargar la vida útil d’aquets, la copra de productes a granel, la utilització de bosses reutilitzables, envasos de vidre o evitar el malbaratament alimentari.

Tots aquells que es vulguin sumar a aquesta iniciativa podran aconseguir una bonificació de fins al 30% a la taxa d’escombraries de Llagostera. Un descompte que és compatible amb la bonificació per l’ús de la deixalleria, el compostatge casolà i el descompte per majors de 65 anys, i fins a un percentatge màxim d’un 40%.

Per animar als ciutadans a formar part d’aquesta iniciativa, des de l’Àrea de Media Ambient, s’ha editat un vídeo on hi ha el testimoni d’una de les famílies que ja hi participen. De fet a dia d’avui hi ha un total de 4 famílies adherides i d’altres ja s’han interessat.

Per participar-hi cal omplir un formulari abans del 31 d’aquest mes de març i les adhesions que es facin després d’aquesta data comptabilitzaran per a les bonificacions de l’any següent.

Un cop s’adhereix a la campanya, s’assumeixen diversos compromisos: reduir els residus generats a l’habitatge, reduir al mínim l’ús d’envasos, embolcalls i objectes d’un sòl ús, aplicar la reducció i la prevenció dels residus a través d’una compra responsable, prioritzar la reutilització i reparació abans que un material o objecte esdevingui residu, i en cas de generar algun residu inevitable, es farà la separació selectiva dels mateixos a través dels serveis de recollida selectiva o a la deixalleria municipal.

Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, David Parron, “Les persones inscrites passaran anualment una Inspecció Tècnica de Residus, en la qual un tècnic de l’Àrea de Medi Ambient podrà avaluar el grau d’acompliment aplicant diversos criteris basats en accions quotidianes de prevenció d’envasos i plàstics i residu zero”.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS