En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Les autoritats amb el director del festival Strenes de Girona en la presentació de la programació. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Festival Strenes de Girona es tornarà a fer a la primavera després que l'any passat s'ajornés fins a principis de juny a causa de la pandèmia.

Aquest 2021 el festival arrencarà el 26 de març i s'allargarà fins el 2 de maig.

De tota manera, no començarà amb el tradicional concert al terrat de l'Oficina de Turisme que hi ha a l'inici de la Rambla de Girona, sinó que ho farà a l'Auditori amb un concert de Judit Neddermann. Es tracta de l'artista que "més vegades ha participat" en aquest certamen musical tal com ha explicat el seu director, Xavier Pascual.

Pascual ha advertit que serà l'any "amb més estrenes que mai" de nous treballs i gires per part dels artistes catalans. El confinament ha fet aflorar la creativitat de molts músics i han aprofitat la parada obligatòria que els ha imposat la pandèmia per tornar als estudis de gravació i enregistrar nous àlbums. Per això el director del festival ha afirmat que "en una situació normal" haguessin pogut programar "cap a 50 concerts en comptes de la trentena" que hi haurà aquest 2021.

Malgrat tot, Xavier Pascual s'ha mostrat satisfet de recuperar un altre dels escenaris emblemàtics: les escales de la Catedral de Girona. En aquest escenari hi desfilaran tres artistes diferents que tancaran la novena edició del festival: Amaral (divendres 30 d'abril), La Casa Azul (dissabte 1 de maig) i Oques Grasses (diumenge 2 de maig).

L'Strenes escalfa motors amb bona part de les entrades venudes. El passat desembre el festival va anunciar una quinzena d'actuacions en un avançament de la programació i ja en va posar les primeres localitats a la venda. Xavier Pascual ha assegurat que la resposta del públic va ser massiva.

De fet, a dia d'avui ja hi ha un 80% de les entrades venudes, concretament hi ha unes 7.600 localitats exhaurides de les 10.600 que hi ha a la venda. Es tracta de l'arrencada més important que ha tingut el festival en totes les seves edicions. Segons el director del festival, això implica que "la gent té ganes d'anar a concerts i veure els seus artistes preferits".

Ara, el dubte que queda és veure si els concerts es podran fer. El principal motiu és que "només un 35%" de la gent que ha comprat una entrada és del Gironès. Si es manté el confinament comarcal durant l'abril i el maig, bona part del públic no podrà assistir als concerts i això obligarà als promotors a tornar els diners. A més, implicarà també la suspensió dels concerts perquè "no sortiran els números", ha apuntat Pascual.

Per això, el director del festival ha insistit a les autoritats sanitàries que impulsin el "passaport sanitari" que permeti a la gent desplaçar-se per Catalunya amb llibertat demostrant que s'ha vacunat. Tot i així, Xavier Pascual ha avançat que "no pinta bé" perquè les autoritats sanitàries "no ho veuen clar".

En el cas en què no hi hagi aquesta llibertat de moviment, Pascual ha demanat al Govern que hi hagi "ajudes" per totes les localitats que s'hagin hagut de retornar. A més, ha avisat que "un altre any no l'aguantarem", ja que la situació econòmica dels promotors és delicada a causa de la pèrdua d'ingressos per mecenatge i entrades.

El Festival Strenes de Girona ja havia avançat bona part de la programació amb les actuacions d'Oques Grasses, Stay Homas, La Pegatina, Andrea Motis i La Casa Azul, entre d'altres. Tot i així, aquest dimarts també ha anunciat que Lildami presentarà el nou àlbum en un doble concert a la Mirona de Salt el dissabte 10 d'abril. El mateix dia, Ferran Palau actuarà a l'Auditori amb l'estrena del nou treball i Miquel Abras actuarà al Teatre Municipal de Girona.

El dissabte 27 de març a l'Auditori de Girona hi actuarà Buhos i el dissabte 24 d'abril el grup valencià de Zoo farà parada a la sala de la Mirona de Salt.

Vota el número 1

Pel 14 d'abril

COL·LABORADORS