En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó. / Foto: Ruben Moreno (presidència)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les dades epidemiològiques de les darreres setmanes confirmen, segons la portaveu del Govern en funcions, que la incidència del coronavirus va a la baixa a Catalunya, però "de forma lenta".

Serà, doncs, l'evolució dels propers dies i setmanes la que marqui quines restriccions es poden aixecar, en quina mesura i quan.

Tot i aquesta prudència, la portaveu en funcions, Meritxell Budó, ha admès que està sobre la taula començar a relaxar algunes mesures referents, sobretot, a la restauració, l'esport, els lleure i les activitats extraescolars, i que a finals de setmana es podrien anunciar si es confirma la tendència de millora "lenta".

Així les coses, i conscient que Setmana Santa està molt a prop, el Govern estudia la possibilitat de posar en marxa iniciatives que puguin ajudar a la previsió dels sectors turístics i hostelers.

"Se'ns ha demanat si podem establir un calendari i s'està valorant", ha dit, tot concretant que "si les dades van bé, es podria fer un calendari per veure què estaria permès, quan, amb quina mobilitat i què es podria dur a terme o no, per poder així preveure i planificar la Setmana Santa i els dies posteriors". "Encara no hi ha una decisió presa però s'està treballant en aquest sentit", ha matisat la portaveu en funcions.

El que no sembla estar sobre la taula de cap manera, però, és relaxar o aixecar el confinament nocturn. Preguntada pel final del toc de queda, Budó ha estat rotunda en assegurar que "no s'està en aquest punt i les dades no ho recomanen" a Catalunya. "Veurem com evolucionen les dades per veure com es poden anar aixecant les restriccions. De moment hi pot haver una revisió d'algunes de les mesures vigents però no s'ha posat sobre la taula l'aixecament del confinament nocturn", ha dit, tot afegint que el Govern no vol "fer un pas endavant per a fer tres passos enrere". "Ens estimem més anar veient i aixecant a poc a poc perquè quedin definitivament aixecades les restriccions", ha dit.

D'altra banda, Budó ha dit que el Govern preveu poder recuperar a la tardor algunes activitats amb assistència "massiva" de públic, com ara festivals de música. Això sí, en funció de l'evolució epidemiològica, i si s'arriba a la immunitat de ramat a partir de les vacunes de la covid-19.

La portaveu de l'executiu en funcions ha demanat "paciència", confia que es confirmi la tendència a la baixa de la corba del coronavirus per recuperar "certs esdeveniments".

Vota el número 1

Pel 8 de juliol

COL·LABORADORS