En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una terrassa de la plaça de Catalunya de Girona. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La flexibilització d'horaris d'obertura en els bars i restaurants que s'ha començat a aplicar aquest dilluns desperta la confiança del sector de l'hostaleria que creu que el Govern va "pel bon camí" permetent un horari continuat.

El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras, ha detallat que aquesta mesura afectarà "gairebé al 80% de cafeteries i bars" que podran obrir sense haver de tancar a mig matí.

Carreras ha afirmat que celebren la mesura, ja que una part del sector pràcticament permetrà recuperar els torns de treball habitual.

Tot i així, el president de l'Associació d'Hostaleria ha avisat que seguirà "batallant" per aconseguir que permetin als restaurants poder oferir sopars a la sala. Josep Carreras ha recordat que si bé la flexibilització de les restriccions ajuda en bona part als bars, per contra "no afecta" als restaurants, ja que la gran majoria ja no obria per esmorzar.

Per això ha reiterat la seva petició de poder obrir unes hores al vespre i permetre que la gent sopi als locals. "Ens costa d'entendre que l'administració comprengui que es compleixen les mesures sanitàries al torn del migdia, però no es faci al torn de nit", ha afegit el representant de l'hostaleria a Girona.

En aquest sentit, Josep Carreras ha recordat que "no tots" els locals obririen a la nit, perquè alguns ja no oferien aquest servei abans de la pandèmia. Tot i així, sí que n'hi ha molts que "viuen dels menús al migdia i a l'hora de sopar" i aquests actualment "van llastrats" perquè només poden oferir un dels serveis.

Tot i així, Josep Carreras confia que el Govern pugui considerar aquesta petició els propers dies, després de veure les millores en les dades. "La situació sanitària millora i nosaltres ens n'alegrem", ha destacat Carreras. Tot i així, ha recordat "el sacrifici" que ha suposat per l'hostaleria aquesta pandèmia i per això demana comprensió a les administracions.

Per altra banda, el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona ha demanat al Govern que autoritzi l'obertura dels locals de restauració que hi ha als centres comercials. Josep Carreras no entén que hi hagi diferències amb la resta d'establiments. "Haurien de poder obrir amb un aforament limitat i amb uns horaris determinats, igual que els altres", ha apuntat.

A més, el portaveu del sector a Girona també ha lamentat que les restriccions sanitàries no s'hagin adaptat a la població de cada territori. Carreras creu que no hi ha el mateix risc en una àrea metropolitana com la de Barcelona a l'hora de contagiar-se que en "un municipi de 40 o 50 habitants" on "només hi ha un bar" en tot el poble.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS