En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

FECALON i el Gremi d'Empresaris de Discoteques de Barcelona i província han reclamat aquest dijous al govern espanyol que impulsi un pla de rescat per a l'oci nocturn.

Demanen 160 milions d'euros per a Catalunya i 800 per al conjunt del sector a l'Estat.

En un comunicat, els representants de l'oci nocturn han dit que un any després de l'inici de la pandèmia, les pèrdues ja arriben als 585,66 milions d'euros i la caiguda de la facturació és de 3.816,6 milions.

A més, segons un estudi de la patronal 'España de Noche', a Catalunya ja han tancat 958 locals d'oci nocturn, un 25,5% dels 3.750 que hi havia el març del 2020.

El mateix informe assenyala que una discoteca té de mitjana pèrdues de més de 300.000 euros i un bar de copes d'uns 150.000, amb caigudes de la facturació del 84%.

"Davant d'aquesta situació, si abans de l'estiu no reobren els locals o s'injecta un pla d'ajudes econòmiques directes al sector, el 70,2% de les seves pimes acabaran desapareixent", afirma FECALON.

La patronal de l'oci nocturn critica la "mirada passiva" del govern espanyol i "l'abandonament total del sector" per part de les administracions. En aquest sentit, avisa que "els embargaments s'acumulen per a les pimes, que no tenen cap tipus d'ingrés i a les que se segueixen reclamant puntualment els pagaments de les seves obligacions fiscals i cotitzacions socials".

D'acord amb una enquesta del sector amb els propietaris dels locals d'oci nocturn, els ajuts aportats fins ara "no cobreixen ni el 2% de les pèrdues de les empreses" i, en molts casos, es triga molt a cobrar.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS