En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La vigència de les noves mesures aprovades pel Procicat serà des del dilluns vinent, 15 de març, fins al diumenge 28 de març, segons ha explicat el conseller Miquel Sàmper.

Les reunions i trobades familiars i socials es limitaran a partir del divendres 26 de març a un màxim de 4 persones en espais tancats, excepte quan visquin junts, i en espais privats no es permetran reunions amb persones no convivents, ha dit Sàmper.

El Consell Interterritorial de Salut va aprovar l'aplicació d'aquestes mateixes mesures per a l'interval entre el 17 i el 21 de març, a part d'entre el 26 de març i el 9 d'abril.

Pel que fa a l’obertura de comerços de venda al detall, podran fer-ho els que no superin els 800 metres quadrats i amb un 30% d’aforament. Els més grans de 800 metres quadrats podran obrir si acoten l’espai d’obertura al públic a aquesta superfície i redueixen l’aforament al 30%.

A més, si respecten aquestes mateixes indicacions, es permetrà obrir els comerços dels centres, galeries i recintes comercials, on es limita al 30% les zones comunes i de pas, on caldrà complir les condicions de ventilació i qualitat de l’aire, i on es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans. Roman suspesa l’obertura al públic dels locals i establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials.

Als locals i els espais en què es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals -com ara teatres, cinemes i auditoris- es podran fer altres activitats extraordinàries, com gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals.

Els actes vinculats a la cultura popular i tradicional es permeten sempre que siguin activitats estàtiques, que es facin en un espai perimetral o en un espai tancat. Tindran les mateixes limitacions d’aforament que les activitats culturals d’arts escèniques i musicals que es fan en teatres o auditoris i amb els assistents asseguts.

Una altra novetat té a veure amb les competicions esportives i amb les activitats relacionades amb el joc. Pel que fa a les primeres, ja es permetran les competicions federades per als menors de 16 anys; a més, a excepció de les d’àmbit estatal i internacional (de futbol i bàsquet) de caràcter professional, la resta de competicions permeses es podran desenvolupar amb públic, limitant l’aforament al 50% en instal·lacions i equipaments a l’aire lliure i al 30% en tancats.

Pel que fa al joc, salons, casinos i sales de bingo podran obrir al 30% i un màxim de 100 persones, tot garantint la ventilació mínima establerta. Si, a més, compleixen amb determinades condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades i garanteixin mesures de control d'aglomeracions, podran obrir, respectant el límit de l'aforament al 30%, fins a un màxim de 250 persones.

"La mesura més rellevant és que les persones de la mateixa bombolla de convivència ja es podran moure al territori de Catalunya", ha dit Sàmper. Això no obstant, ha insistit en el fet que caldrà seguir portant la declaració d'autoresponsabilitat.

Ha dit que "passa exactament el mateix" que amb la declaració de la renda. "Hi ha uns controls dinàmics aleatoris i tots en podem ser subjectes, i per tant hem de portar aquest document amb tota l'explicació coherent i adaptada". Sàmper ha exposat que adaptaran els controls a la revisió de les mesures, però que aquests se seguiran fent.

El conseller ha afegit que a banda d'omplir el formulari "el control policial pot demanar perfectament si aquelles persones que van al vehicle són d'aquesta mateixa bombolla o no, per exemple amb un simple certificat de convivència de l'ajuntament".

"Però més enllà dels controls, el que hem de fer és estar per sobre dels controls i complir amb l'esperit de les mesures que és permetre aquesta oxigenació de la nostra societat de poder-se moure pel territori, el mateix que estaria obligat a fer al seu domicili de residència", ha conclòs.

 

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS