En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El govern espanyol ha endurit la normativa estatal que regula l'ús de mascareta i ha establert l'obligatorietat de dur-la encara que es mantinguin les distàncies a l'aire lliure, també a platges i piscines.

"Les persones de sis anys en endavant queden obligades a l'ús de mascaretes en la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic", diu una llei publicada aquest dimarts al BOE.

L'anterior normativa de mínims permetia no portar-la si es podia mantenir la distància de seguretat de més d'un metre i mig. Tanmateix, les autonomies van desenvolupar la norma i a Catalunya ja era obligatori dur mascareta encara que es pogués mantenir la distància.

En canvi, Catalunya va establir com a excepció les platges i piscines. La llei estatal que actualitza els mínims exigits a tot l'Estat no contempla aquestes excepcions i estableix que cal dur-la en totes les circumstàncies.

Només permet no portar mascareta en espais públics per motius mèdics o en cas d'exercici individual a l'aire lliure, en supòsits de força major o quan per la naturalesa de les activitats resulti incompatible.

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat que el Ministeri de Sanitat revisarà amb les autonomies la llei publicada aquest dimarts al BOE que endureix l'ús de la mascareta.

Montero ha dit que s'abordarà a la reunió del Consell Interterritorial de Salut d'aquest dimecres.

La ministra portaveu ha apuntat que hi ha "un cert decalatge" entre la norma i la realitat, ja que es tracta del decret de nova normalitat aprovat al juny que ara s'ha publicat com a llei després que el Congrés demanés tramitar-lo com a projecte de llei.

Per tant, Montero ha explicat que pot haver-hi alguna qüestió "que no estigui en consonància amb el que s'ha après" els últims mesos.

En aquest sentit, Sanitat i autonomies valoraran si cal fer una "harmonització" o "matisació" en relació amb les "diferents adaptacions" que ha tingut el decret inicial en aquests mesos, ja que "diferents qüestions s'han anat modulant".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS