En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els departaments de Salut i Educació faran cribratges massius a 4 centres de les comarques gironines entre demà dijous i divendres.

En concret a l'escola La Salle i a l'institut de Cassà de la Selva i al de Sant Hilari Sacalm, i a l'escola Montserrat de Sarrià de Ter.

L'objectiu dels testos, que es faran tant a alumnes com a professorat i personal d'administració i serveis, és detectar asimptomàtics i tallar cadenes de contagis. Les proves seran voluntàries.

Els equips es desplaçaran fins als mateixos centres, on s'habilitaran espais per dur a terme la presa de mostres. Des d'inici de curs, Salut ja ha fet diversos cribratges massius a centres de la Regió Sanitària (entre els quals destaquen els que es van dur a terme a Salt o a Olot).

El primer dels cribratges massius es farà demà dijous a l'escola La Salle de Cassà (on hi ha alumnes des d'infantil fins a 4t d'ESO). Les proves es faran al gimnàs del centre durant tot el dia, tant a alumnes, com a personal docent i d'administració i serveis.

Segons consta a la web que recull les dades sobre la covid-19 als centres educatius, actualment a La Salle no hi ha cap grup confinat. Però sí que s'han detectat 12 positius de coronavirus en els darrers 10 dies (en concret, 11 alumnes i 1 docent).

L'endemà, el cribratge es traslladarà a l'institut de Cassà de la Selva. Aquí actualment tampoc hi ha cap grup aïllat, però en els darrers deu dies han aflorat 5 positius. Per contra, les altres dues escoles que hi ha al municipi, Puig d'Arques i l'Aldric, tenen un grup confinat cadascuna (i sumen 43 alumnes i 3 docents aïllats).

A Cassà de la Selva, l'índex de rebrot supera els mil punts (es troba en 1.093,84). En els últims set dies, al municipi s'han diagnosticat 44 positius de covid-19 per PCR o test d'antígens i la velocitat de propagació del virus se situa en 1,77.

A més dels dos centres de Cassà, Educació i Salut també faran cribratges massius l'institut Anton Busquets i Punset de Sant Hilari i l'escola Montserrat de Sarrià de Ter. Aquí, els testos es duran a terme aquest divendres.

A Sant Hilari Sacalm destaca el cas de l'institut Anton Busquets i Punset per tenir un grup aïllat. Segons recull la web d'Educació sobre la covid-19 hi ha 19 alumnes i 2 docents en quarantena i en els darrers 10 dies al centre s'han detectat dinou positius. A més, hi ha 17 aïllats a l'escola de les Guilleries del municipi i en els darrers deu dies s'han detectat 2 positius al centre (un alumne i un professor).

A Sant Hilari Sacalm, l'índex de rebrot se situa aquest dimecres en 1.836,84 punts. Durant l'última setmana, s'han diagnosticat 36 positius de coronavirus i la velocitat de propagació es troba en 2,72 punts.

Per últim, al CEIP Montserrat de Sarrià de Ter hi ha un grup confinat (que suma 19 alumnes i 1 professor). I en els darrers dies, s'han detectat 6 positius de covid-19 al centre. La resta de centres educatius del municipi no tenen cap grup confinat.

A Sarrià de Ter, l'índex de rebrot se situa aquest dimecres en 1.217,22 punts. Durant l'última setmana, s'han diagnosticat 27 positius de coronavirus al municipi i la velocitat de propagació es troba en 1,46 punts.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS