En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat que el dilluns 10 de maig es començarà a vacunar de manera generalitzada a la població d'entre 50 i 59 anys.

Els centres d'atenció primària s'hi començaran a posar en contacte i s'utilitzaran les vacunes de Pfizer, Moderna i Janssen.

Fins ara 1.947.915 persones (24,9%) han estat vacunades amb una primera dosi i 825.394 (11,1%) ja han rebut les dues vacunes.

Argimon ha destacat que el volen arribar als 5 milions de persones amb almenys una dosi del vaccí el 15 de juliol. "Totes les persones de 30 o més anys tindran com a mínim la protecció d'una dosi, amb una protecció que és molt i molt elevada", ha apuntat.

Argimon ha destacat que el creixement de la vacunació incideix directament en la reducció de les xifres d'infeccions, d'infeccions greus que requereixen hospitalització, i de mortalitat. Ha afegit que també "implica una recuperació emocional, social i econòmica de tota la ciutadania".

El secretari de Salut Pública ha dit que "si no fos per la vacunació s'estaria creixent en contagis com a la segona o la tercera onada".

D'altra banda, Argimon ha informat que s'han detectat dos casos de la variant índia del coronavirus a Catalunya. Un dels afectats va viatjar a l'Índia mentre que l'altre no té cap antecedent epidemiològic.

Durant la roda de premsa de seguiment del procés de vacunació ha dit que són "pocs casos" i que "és normal" que n'hi hagi perquè "està a tots els països de l'entorn i també n'hi ha hagut casos en altres territoris espanyols".

Vota el número 1

Pel 31 de març

COL·LABORADORS