En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La investigació va començar el març del 2019 quan els Mossos van rebre a Girona una denúncia per la desaparició suposadament voluntària del principal investigat.

En pocs dies van començar a rebre més denúncies de diferents persones que haurien estat víctimes d'una estafa piramidal comesa per a quest suposat broker.

Fruit de les diferents gestions policials l'abril del 2019 es va detenir la persona investigada i va passar a disposició dels jutjats de Girona, que van decretar presó provisional.

La investigació ha estat realitzada per agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), adscrits a la Unitat Central d'Estafes i Mitjans de Pagament (UCEMP), i va comptar des de l'inici amb la col·laboració de les autoritats policials del Regne Unit, coordinada per EUROPOL, ja que en els darrers anys el principal investigat hauria residit i gestionat les suposades inversions des d'aquest país.

Els Mossos van tenir coneixement que la Policia de West Yorkshire ja havia obert feia uns mesos una investigació a la mateixa persona per fets similars.

Davant d'aquests fets, els dos cossos policials es van coordinar per intercanviar-se la informació de la qual disposaven. El juny del 2019 va tenir lloc una reunió entre les dues policies a la seu d'EUROPOL a la Haia, on van posar en comú les dues investigacions per planificar i coordinar les diligències i gestions.

En existir un procediment obert a Girona, la DIC va assumir la direcció de la investigació, però en estreta col·laboració amb la policia anglesa, ja que existien diversos fons monetaris i béns intervinguts per les autoritats britàniques.

Les autoritats policials del Regne Unit van informar que el principal investigat s'hauria gastat diversos milions de lliures en el joc d'atzar, apostes i casinos del país. Fruit d’aquesta informació, la Comissió del Joc del Regne Unit (la Gambling Commission) va començar a investigar diferents operadors i empreses d'apostes per si havien infringit les normes establertes al Regne Unit. Aquest fet podria permetre a les autoritats britàniques destinar els imports de les sancions, totalment o en part, per rescabalar les víctimes.

Després de més dos anys d'estreta col·laboració policial i una vegada la Gambling Commission va imposar finalment una sèrie de multes i sancions econòmiques per les diferents irregularitats comeses, a finals d'abril la Policia de West Yorkshire va transferir a les autoritats judicials espanyoles més de 6 milions d'euros.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS