En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'exterior de la discoteca St. Trop de Lloret de Mar al 2017. / Foto: Xavier Pi (arxiu ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra van detenir el principal acusat i els seus dos acompanyants. Quan van passar a disposició judicial, però, el jutjat només va enviar a presó preventiva el suposat autor material.

De fet, el fiscal Víctor Pillado només acusa l'autor material d'assassinat i va demanar l'arxiu per als altres dos investigats.

No van fer el mateix dues de les acusacions personades a la causa, una en nom de la família de la víctima i l'altra de la Fecasarm, que sostenen que un dels investigats va ser còmplice de l'assassinat.

Aquest acusat ha comparegut voluntàriament aquest dimarts al jutjat, on li han notificat la interlocutòria de judici oral i ha designat l'advocat Sergio Noguero per a la defensa. Continua en llibertat a l'espera de judici, que es farà a l'Audiència de Girona amb jurat popular.

La família de la víctima sosté que aquest processat va evitar que els amics del difunt demanessin auxili: "Els va neutralitzar colpejant-ne algun i fins i tot agafant pel coll a la mateixa víctima". L'acusació particular apunta que, amb la seva actuació, va fer que l'autor material "actués amb més facilitat" a l'hora de propinar la puntada de peu mortal al turista. Per això, vol que el condemnin a 15 anys de presó com a còmplice d'assassinat amb l'agreujant d'abús de superioritat.

L'acusació popular, en nom de la patronal de l'oci nocturn Fecasarm i l'associació Spain Nightlife, considera que l'atac mortal es va produir "gràcies a la inestimable ajuda" d'aquest altre acusat, que va contribuir "de manera activa i conscient" a que es produís el "desenllaç fatal". Demanen 12 anys i mig com a còmplice de l'assassinat.

El crim que va acabar amb la vida del turista italià va tenir lloc la matinada del 12 d'agost del 2017. Segons recull l'escrit del fiscal, l'autor material –un jove txetxè amb antecedents a França- feia una setmana que havia arribat a Lloret de Mar en companyia de sis amics per passar-hi uns dies de vacances.

La nit del crim, el grup va sortir de festa i van arribar a la discoteca St. Trop cap a les dotze. El fiscal apunta que el local no comptava amb cap vigilant de seguretat "per a la protecció dels clients del local".

Cap a les dues de la matinada, i quan alguns dels amics de la víctima ja havien marxat, va entrar el local l'acusat amb targeta de residència emesa per les autoritats franceses- acompanyat de dues persones més.

A les tres de la matinada, el grup de la víctima –format per cinc turistes italians- i el de l'agressor es van trobar a la pista de ball. El fiscal Víctor Pillado concreta que "per causes que es desconeixen" l'investigat va donar una primera empenta al jove italià, que va reaccionar tornant-li. Llavors, l'investigat "va reaccionar clavant-li un cop fort de puny a la zona del cap, que el va fer caure a terra de manera immediata per la força de l'impacte".

Quan el turista italià estava a terra i no es podia defensar, continua relatant l'acusació pública, l'investigat "li va propinar una forta patada dirigida de manera intencionada a la zona del cap que li va provocar inexorablement la mort" per un traumatisme craonioencefàlic. A la víctima el van traslladar a l'hospital Trueta de Girona, on van certificar la seva mort unes hores després.

El fiscal acusa l'autor material del crim d'assassinat perquè considera que l'investigat va actuar "amb intenció" de matar la víctima o essent "coneixedor" que amb una patada al cap li podia causar la mort. A més, també argumenta que el jove italià no es va poder defensar perquè estava "postrat a terra" intentant incorporar-se i atordit pel cop de puny que havia rebut.

També exposa que la víctima havia ingerit alcohol, cosa que disminuïa més la seva capacitat de reacció, i argumenta que l'investigat "tenia coneixement de tècniques per colpejar per ser esportista de lluita lliure". "La zona del cos atacada era idònia per causar la mort de la víctima, com va succeir", conclou l'acusació pública.

El fiscal demana que es condemni el jove txetxè a una pena de 24 any de presó pel delicte d'assassinat. I que quan hagi complert la condemna, se'n passi 9 més en llibertat vigilada. En matèria de responsabilitat civil, recull que l'acusat haurà d'indemnitzar amb 240.000 euros els pares i la germana de la víctima.

 El fiscal, però, també fa responsables civils tant la discoteca com la seva companyia d'assegurances. I al seu escrit, de fet, recull que la pòlissa ja ha abonat més de 180.000 euros a la família del turista italià.

L'Ajuntament de Lloret de Mar, que també es va personar com a acusació, manté la mateixa tesi que el fiscal, segons recull la interlocutòria d'obertura de judici oral.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS