En directe: El xou de la sostenibilitat

 Llagostera Ràdio on-line

Un detingut en un registre a Sant Feliu de Guíxols a punt d'entrar al vehicle policial. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El balanç de detinguts aquest dimecres en el marc del dispositiu 'Loki' de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra s'eleva a 522.

Després de mesos d'investigació, la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van desplegar ahir a primera hora del matí el macrooperatiu durant el qual van fer una quinzena d'entrades i escorcolls i van detenir els líder de l'entramat criminal.

Els registres, per ordre del jutjat d'instrucció 1 de Girona, es van fer a poblacions de les comarques gironines (Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Llagostera, Quart i Girona) i a Vic.

Un cop arrestats els suposats integrants del grup criminal que estaven el país, els cossos policials van desplegar la segona fase de l'operatiu que consistia, també, en arrestar les persones que haurien adquirit el carnet de conduir de manera fraudulenta.

Es preveuen unes 900 detencions i, segons va informar el TSJC, la magistrada d'instrucció 1 anirà prenent progressivament declaració als 1.845 compradors de carnets de conduir falsos identificats fins al moment.

Es preveu que els líders de l'entramat criminal passin a disposició judicial demà. Segons fonts properes al cas, van detenir l'informàtic, la seva mare, la seva parella i, també, als sogres. Al registre del domicili dels sogres és on, segons les mateixes fonts, hi van localitzar mig milió d'euros en efectiu que els investigadors atribueixen al lucre de la venda de carnets de conduir falsificats o de facilitar altres tràmits com la recuperació de punts o la convalidació de permisos.

Aquests detinguts a Sant Feliu de Guíxols i Llagostera i també l'arrestat a Quart, assistits pel lletrat Sergio Noguero, es van acollir al dret a no declarar en seu policial ahir al vespre. La causa, que consta de nou volums i més de 6.000 folis, continua sota secret de sumari.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS