En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, un acusat de participar als disturbis postsentència a Girona de la nit del 19 d'octubre. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Tercer judici a l'Audiència de Girona pels disturbis que hi va haver a la ciutat durant les mobilitzacions de protesta contra la sentència del Tribunal Suprem que condemnava els líders independentistes.

Aquest dijous s'ha assegut al banc dels acusats un encausat per a qui la fiscalia demana 2 anys de presó per desordres públics.

L'acusació pública apunta que, arran de la sentència del 'Procés' i durant tota la setmana, hi va haver manifestacions de protesta "en institucions i infraestructures gestionades per l'Estat ubicades a la ciutat de Girona".

Segons la fiscalia, l'objectiu de les protestes era "subvertir la pau pública". En aquest context, apunta que hi van haver "enfrontaments entre les forces policials encarregades de garantir l'ordre públic" i diferents "grups violents".

El fiscal situa el processat la matinada del 19 d'octubre del 2019 a la zona de la Devesa portant "un mall amb el mànec de fusta, un passamuntanyes i una motxilla penjada a l'esquena en al qual transportava quatre encenedors i un esprai de pintura". Al judici, Mossos d'Esquadra que aquella nit anaven de paisà han explicat que van decidir detenir-lo perquè la "perillositat" que podia suposar el mall.

En el moment de l'arrest, els agents asseguren que l'ara encausat va intentar fugir però el van poder interceptar a uns 200 metres. Aleshores, van demanar el suports de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos per "protegir la detenció" i evitar que altres manifestants intentessin evitar que l'arrestessin.

Va ser aleshores quan els antiavalots el van reconèixer com un dels manifestants que hores abans havien llançat objectes contra la línia policial davant la subdelegació del govern espanyol, a l'inici dels aldarulls. Al judici, un dels agents de l'ARRO ha subratllat que va veure "sense cap gènere de dubte" com feia llançaments: "Jo estava darrere l'escut i hi vaig rebre més d'un impacte d'objectes tirats per ell".

L'encausat, que ha respost a les preguntes de la defensa, ha reconegut que va ser a la manifestació: "Hi vaig anar per defensar els meus drets". Ha negat, però, haver efectuat llançaments contra els Mossos d'Esquadra.

La seva defensa, que demana l'absolució, sosté que només hi ha un sol policia que l'incrimina directament i posa en dubte que, tenint en compte que era de nit, que la majoria dels manifestants anaven encaputxats i que els "grups violents" actuaven en forma de "guerrilla urbana", fos capaç d'identificar-lo amb claredat hores després.

"Era a la manifestació però no va participar en cap fet violent", ha argumentat la defensa, que afegeix que no hi ha cap "prova contundent" contra l'encausat perquè tampoc apareix en cap imatge dels disturbis aportades a la causa.

El judici, que s'ha fet a la secció quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS