En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els arqueòlegs treballant al Castell de Montagut de Llagostera. / Foto: Marc Sureda (Ajuntament de Llagostera)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les excavacions arqueològiques al Castell de Montagut de Llagostera han començat aquest dilluns 17 de maig.

Es tracta d’un monument històric del municipi que al setembre va patir un esllavissament parcial d’un dels murs adossats a la torre i diversos despreniments del terreny.  Aquest fet pot posar en risc en un futur altres vestigis de la fortalesa.

L’objectiu que s’han marcat amb aquestes excavacions, és descobrir i documentar les diferents estructures del castell, per poder dur a terme diferents accions que portin a la consolidació i restauració del jaciment, amb un especial interès per aquelles zones que requereixen una actuació urgent.

Les excavacions es realitzen amb un equip format per un arqueòleg i dos auxiliars d’arqueologia. Està previst que els treballs s’allarguin fins a principis del mes de juny.

El Castell de Montagut, situat al capdamunt del cim del puig de Montagut (Massís de l’Ardenya) es considera que data dels segles X i XI, i es creu que en els segles XIV i XV, el castell només actuava com a torre de guaita.

A dia d’avui es troba en un estat d’abandonament. S’hi pot apreciar una torre de planta circular d’uns 5 metres de diàmetre i d’una alçada de 2 metres. Està ubicada en el punt més alt de la muntanya. També es pot apreciar un tram de muralla espitllerada, de 9 metres de longitud i de 5,4 metres d’alçada.

D’altra banda, i aprofitant aquets treballs arqueològics, des del Centre d’Interpretació de Llagostera, Can Caciques, es faran unes visites guiades al jaciment. En concret el dilluns 24 i el dimarts 25 de maig. Per participar-hi cal fer una inscripció per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Es faran dues visites per dia amb grups de 10 persones per a cada visita. Els horaris seran a les 10h i a les 11.30h.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS