En directe: Top 25 - llista èxits

 Llagostera Ràdio on-line

La porta d'entrada al bloc de pisos on s'ha comès el crim. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El detingut, de nacionalitat espanyola i 44 anys, i la víctima feia quatre anys que eren matrimoni i vivien al domicili del carrer Canigó de Porqueres on van tenir lloc els fets.

Cap a les deu de la nit de dimecres, l'home es va presentar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Banyoles i els hi va dir que havia "punxat" la seva dona. Aleshores, els hi va donar les claus perquè poguessin entrar al pis.

Un cop allà, els Mossos van comprovar que la víctima havia mort apunyalada i el SEM no va poder fer res per salvar-li la vida. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona es va fer càrrec de cas i fins al lloc s'hi va desplaçar la comitiva judicial, encapçalada pel jutjat d'instrucció 1 de Girona en funcions de guàrdia i el fiscal d'homicidis.

Durant la reconstrucció del crim davant la comitiva judicial l'home va explicar que cap a dos quarts de dotze del migdia de dimecres va consumir drogues al lavabo de casa seva i, quan en va sortir, va començar a discutir amb la seva dona que li va retreure que no tingués feina i que es gastés els diners en estupefaents. També va explicar que no treballava i que obtenia ingressos demanant almoina.

Durant la disputa, va relatar, va anar a la cuina i va agafar un ganivet d'un calaix. Després va tornar al menjador i va continuar la discussió. En un moment determinat, segons la seva versió, la víctima es va girar i va ser quan ell li va assestar una primera ganivetada per l'esquena.

Segons ha declarat, la dona es va desplomar al sofà i llavors ell la va continuar colpejant a l'abdomen, a la cara i al coll. El detingut assegura que no era conscient que en aquell moment continués tenint en ganivet a la mà però els investigadors i el primer anàlisi forense apunten que la víctima va rebre múltiples ganivetades en aquestes zones.

L'autor confés del crim va continuar exposant que va decidir marxar de casa, deixant la víctima al sofà, i va assegurar que no creia que estigués ferida de tanta gravetat. Va estar hores voltant amb el vehicle i, segons va explicar, va continuar consumint drogues. En un moment determinat, va voler tornar al domicili però finalment va anar cap a la comissaria dels Mossos per confessar el que havia fet.

La Policia Científica va inspeccionar el domicili i s'ha endut diversos ganivets per comprovar al laboratori si algun és l'arma del crim.

Segons fonts properes al cas, el detingut ha estat períodes llargs a la presó i acumula nombrosos antecedents, sobretot per robatoris i robatoris violents. No té antecedents policials per violència de gènere ni, segons ha informat el TSJC, hi havia denúncies prèvies entre la parella.

El detingut està a dependències policials pendent de passar a disposició judicial, segurament dissabte davant el jutjat de violència sobre la dona de Girona.

L'alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, ha condemnat el crim i ha afegit que el consistori rebutja qualsevol tipus de violència masclista. Amb l'objectiu d'eradicar-la, Castañer ha demanat la "implicació de tota la societat", a banda de mantenir una "estructura forta" als serveis socials.

En aquest sentit, Castañer ha recordat que la víctima en cap moment es va adreçar al Servei d'Informació i Atenció a la Dona que ofereix el Consell Comarcal del Pla de l'Estany. Per això l'alcalde de Porqueres ha remarcat la importància de denunciar qualsevol tipus d'amenaça i conducta masclista.

El que sí que tenia constància l'Ajuntament de Porqueres és que la parella havia acudit als serveis socials per sol·licitar algun tipus d'ajuda econòmica. Tot i així, Castañer ha insistit en què cal que tothom s'impliqui en la eradicació d'aquest tipus de violències. "Si no lluitem tots contra aquestes conductes, demà i els dies que vindran continuarem patint", ha afegit l'alcalde.

Per tal de donar suport a la família i amics i per mostrar, una vegada més, el rebuig a les violències masclistes, l'Ajuntament ha convocat una concentració aquest dijous a les set de la tarda davant de la plaça Major.