En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller d'Educació, Josep González-Cambray. / Foto: Maria Belmez (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Educació va recordar fa uns dies als centres educatius que l'entrada de les famílies a l'interior de les escoles i instituts per participar de les festes de fi de curs no estava permesa.

Les Associacions de Famílies Federades d'Alumnes de Catalunya van demanar aquest dijous a Educació que rectifiqués aquest posicionament i finalment així ha estat.

Ara, en les recomanacions enviades als centres es concreta quines són les mesures que s'han de garantir per poder fer aquestes festes o actes de comiat. Així, una de les principals recomanacions és que aquests actes es facin a l'exterior i, si no és possible, en un interior ventilat.

En cas que sigui a l'exterior hi haurà l'aforament màxim que permeti disposar de 2,5 metres quadrats per persona i sense superar les 500, amb l'alumnat inclòs. En canvi, si són a l'interior es recomana que només hi participin els infants o joves del grup bombolla.

Tot i això, si hi participen famílies l'aforament serà del 50% de la capacitat amb un màxim de 250 persones, comptant alumnes. Si l'acte es fa en un pati de butaques caldrà deixar un seient lliure entre les persones que formen part de diversos grups estables de convivència.

D'altra banda, no es permetran els àpats però si fer un refrigeri si la festa és a l'exterior. A més, s'haurà de fer ús d'elements individuals. I, segons el document, caldrà mantenir la distància mínima d'1,5 metres "en tot moment". Queda desaconsellat incloure balls en les festes.

Com ja passa a nivell general, la mascareta serà obligatòria a partir de sis anys i serà necessari fer un rentat o higiene de mans abans d'accedir al lloc. A més, si es fan entregues de diplomes, certificats o altres documents haurà de ser de forma esglaonada i respectant les distàncies. En aquesta línia, les fotografies de grup hauran de ser en espais exteriors i respectant el grup estable, que es podrà treure la mascareta en el moment de la fotografia.

D'altra banda, el conseller d'Educació, Josep González Cambray, s'ha mostrat optimista amb que es pugui anar retirant l'ús de la mascareta a les aules, tot i que ha puntualitzat que dependrà de la situació epidemiològica del moment. Sí que ha assegurat que com a Departament, i de cara a la pedagogia, li agradaria que "el més aviat possible" els alumnes puguin anar sense mascareta.

En tot cas, ha apuntat que aquest no és un aspecte que intervingui en l'organització del proper curs i ha afegit que la decisió es prendrà quan s'hagi de prendre.

De la mateixa manera, ha afirmat que a mesura que avanci el curs i la situació epidemiològica es veurà si es poden anar relaxants els grups bombolla.

Pel que fa a la vacunació, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha plantejat aquest divendres començar a vacunar els joves d'entre 12 i 17 anys dues setmanes abans de l'inici de curs. Cambray ha manifestat que serà el Departament de Salut qui estableixi el calendari i, segons quin sigui aquest, aquesta vacunació es podria fer als instituts. En tot cas, ha afirmat que es buscarà el millor model "per donar les màximes facilitats" als alumnes.

Vota el número 1

Pel 31 de març

COL·LABORADORS