En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, l'acusat d'intentar violar una noia a l'exterior d'un bar de Lloret de Mar. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El cas que ha arribat avui a judici a l'Audiència de Girona va tenir lloc la matinada de l'1 de setembre del 2019.

Aquella nit, la víctima i l'acusat, un home colombià, es van conèixer a l'interior d'un bar del carrer Pere Codina de Lloret de Mar.

Segons va relatar la noia al jutjat, a dins del local, ells dos van estar parlant durant una estona; aproximadament, una mitja hora.

Cap a les dues de la matinada, la noia va sortir a fora del bar i va baixar la rampa d'un aparcament subterrani que hi ha al costat per anar a orinar. Va ser aleshores quan, segons allò que va relatar al jutjat, el processat va intentar violar-la. Mentre estava agenollada, l'acusat la va tirar a terra, se li va posar al damunt i va provar de penetrar-la.

La noia va posar-se a xisclar demanant auxili i els seus crits van alertar uns joves, que van anar a socórrer-la. Dos d'ells van baixar la rampa i un tercer va anar fins a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, situada a prop del lloc, per alertar la policia.

Segons ha relatat un d'aquests joves, mentre s'acostaven allà on era la noia, van veure com el processat marxava corrent. Aquest testimoni també ha explicat que la víctima estava "molt nerviosa i adolorida" i que tenia els pantalons mig abaixats.

L'acusat, però, al cap de poc va haver de tornar enrere, perquè li havia caigut la cartera. I quan va anar a recollir-la, la gent que hi havia a l'exterior del local el va retenir fins que van arribar els Mossos i se'l van endur detingut. Al judici, un dels policies que va assistir la víctima ha relatat que la noia es trobava "en estat de xoc" i que només repetia que el processat havia intentat abusar d'ella. La jove tenia un esquinç al turmell i un morat al maluc.

Davant del tribunal de la Secció Tercera, l'acusat s'ha negat a declarar. Durant el judici, no ha respost ni a les preguntes de la fiscal ni a les de l'advocat de la defensa.

Però després dels informes, i abans que el magistrat anunciés que el cas estava vist per a sentència, el processat sí que ha volgut fer dret del torn d'última paraula. I aquí, ha admès que aquella matinada havia estat amb la noia i que els dos havien mantingut relacions a canvi de diners.

La fiscal imputa al processat un delicte d'agressió sexual. Sol·licita que se li imposin 5 anys de presó, que se'n passi 12 més en llibertat vigilada i que durant tot aquest temps no es pugui apropar a menys de 500 metres de la víctima ni tampoc comunicar-s'hi. En cas de condemna, també demana que la pena es commuti per l'expulsió del territori estatal.

En matèria de responsabilitat civil, la fiscal vol que l'acusat hagi de pagar una indemnització de 6.390 euros. D'aquests, 390 són per les lesions, i els 6.000 restants, pels danys morals de l'agressió sexual.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS