En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Voluntaris de la Creu Roja preparant els aliments per repartir a les persones més necessitades. / Foto: Creu Roja

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir d'aquest juny, la Creu Roja comença a distribuir 298.742 quilos d'aliments als col·lectius més vulnerables de la demarcació de Girona.

El repartiment s'emmarca dins la primera fase del programa 2021 d'Ajuda Alimentària a les persones més desafavorides, que ha posat en marxa el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació mitjançant el Fons Espanyol de Garantia Agrària.

Segons explica la Creu Roja, els aliments que es repartiran són "de caràcter bàsic, variats, nutritius, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge". Entre d'altres, les cistelles inclouen arròs, mongetes cuites, llet sencera UHT, tonyina en conserva, pasta, tomàquet fregit, galetes, macedònia de verdures, cacau soluble i preparats infantils de fruita i de pollastre.

A més d'aquest programa d'ajuda alimentària, l'entitat també en desplega d'altres destinats a garantir la cobertura de necessitats bàsiques (no només aliments, sinó també, per exemple, productes d'higiene).

Les ajudes a les persones més vulnerables es fan o bé mitjançant el lliurament de cistelles o bé a través de targetes moneder (cosa que permet als beneficiaris comprar aliments frescors i de temporada).

Durant l'últim any, a causa de l'impacte econòmic generat per la pandèmia de la covid-19, la Creu Roja ha vist com les demandes d'ajuda alimentària a l'entitat s'han triplicat.

A Catalunya la Creu Roja té més de 16.600 voluntaris i més de 300 punts d'atenció arreu del territori. Des d'aquí, l'entitat atén anualment mig milió de persones (165.000 de les quals, en programes socials). L’entitat també rep el suport de més de 227.0000 socis, empreses i aliats.

Vota el número 1

Pel 27 de maig

COL·LABORADORS