En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller d'Economia Jaume Giró. / Foto: Aina Martí (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimecres l'ordre per activar el paquet d'ajudes directes destinat als sectors més afectats per la crisi de la covid-19.

Segons detalla la publicació, el formulari d'inscripció prèvia per optar a les subvencions es podrà presentar des de les nou del matí del 21 de juny fins a les 15.00 h del 30 de juny.

En total es destinen 993,2 milions d'euros,

El mateix document especifica quins són els requisits que han de complir les empreses sol·licitants i a quins sectors econòmics van dirigides les ajudes. Després d'una negociació amb els agents socials, la llista de sectors es va ampliar de 95 a 191, tal com va anunciar el Govern el dilluns passat.

Pel que fa a la partida de 60 milions d'euros per a empleats en ERTO i treballadors fixos discontinus, anunciada el mateix dilluns, el Govern encara no ha publicat cap resolució al respecte.

El formulari d'inscripció prèvia, que s'ha de presentar de forma telemàtica, està disponible al portal corporatiu del Canal Empresa. Per altra banda, al portal Tràmits Gencat també es podrà trobar informació sobre l'obtenció dels sistemes d'identificació i signatura electrònica necessaris per poder tramitar la sol·licitud. A diferència d'anteriors convocatòries, l'ordre d'inscripció no donarà preferència en l'atorgament de l'ajut.

Els beneficiaris de la línia seran aquelles empreses i treballadors autònoms que pertanyin a algun dels 191 sectors que ha seleccionat el Departament d'Economia i Hisenda. La llista completa d'activitats també es troba al DOGC. També cal que les empreses s'hagin mantingut actives durant els darrers dos anys i continuïn el 2021, i que el 2020 hagin declarat un descens del volum anual d'operacions de més d'un 30%.

Les companyies han de tenir residència fiscal a Catalunya, tot i que hi ha una excepció per aquelles empreses que tenen una facturació superior, les quals poden presentar sol·licituds en diferents comunitats autònomes.

Les ajudes seran de 3.000 euros per als autònoms que tributen IRPF amb estimació objectiva, i d'entre 4.000 i 200.000 euros per empreses i autònoms que apliquen el règim d'estimació directa. La previsió del Govern és que les ajudes arribin a gairebé 190.000 empreses i professionals i que aquestes s'hagin abonat abans que acabi el juliol.

Vota el número 1

Pel 30 de setembre

COL·LABORADORS