En directe: Top 25 - llista èxits

 Llagostera Ràdio on-line

Un client i una dependenta a una botiga de petards. / Foto: Albert Segura (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Després d'un any especialment dur en molts sentits, des del sector pirotècnic asseguren haver detectat una alegria en la compra que fa augurar una bona campanya de Sant Joan.

"La sensació que tenim des de l'1 de juny és que hi ha moltes ganes de festa, de comprar i llançar petards", explica Josep Maria Vilardell, president de l'Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia de Catalunya.

A diferència del 2020, que Vilardell qualifica de "crític" pel que fa a vendes, aquest any tot apunta que les vendes seran molt bones. "La previsió és recuperar nivells de venda de 2019 i fins i tot superar-los", apunta. Així, si al 2019 es van facturar uns 17 milions d'euros, aquest any s'espera arribar a una forquilla d'entre 18 i 19 milions d'euros.

L'any passat es va instaurar en molts sectors la venda anticipada amb recollida en botiga per reduir el temps d'espera i els possibles contagis, i el de la pirotècnia no en va ser una excepció. "Es pot reservar a la botiga, sense cues, però mai la venda a domicili", adverteix Vilardell, que recorda que els comerços que treballen amb pirotècnia estan sotmesos a una normativa molt estricta per garantir les mesures de seguretat.

Així, l'èxit de l'any passat va permetre agilitar cues i reduir el volum de persones a les botigues, de manera que enguany s'ha optat per repetir l'experiència.

La tendència dels darrers anys ha mostrat una tendència a l'alça pels petards lluminosos i de colors, en detriment dels trons d'explosió. "El tro agrada, però hi ha molta sensibilització pels animals i s'ha baixat el gramatge pel soroll", explica Vilardell.

La campanya de l'any passat ja va ser més familiar, amb fonts i altres elements amb molt de color. A més, cada cop més s'aposta per oferir lots de productes a preus assequibles, així com models de petards exclusius.