En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El president Pere Aragonès i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon / Foto: Pere Francesch (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El president de la Generalitat, Pere Aragonès,ha alertat aquest diumenge que s'està en un moment complicat a nivell de contagis de la covid-19 i ha destacat l'impacte en matèria hospitalària i d'ingressos i en menor mesura a les UCI.

"La vacunació avança com mai, però fins que tots estiguem protegits, cadascú de nosaltres no estarà salvat i cal extremar les mesures de protecció", ha afirmat.

"El virus ens colpeja amb força amb un nivell de contagis molt elevat", ha alertat.

El president ha apuntat que entre les persones ingressades també hi ha els que han rebut una dosi o la pauta completa de vacunació. "Ens hem de protegir malgrat estiguem vacunats per la nostra pròpia salut i per ajudar als professionals sanitaris del país".

De fet, aquest diumenge Salut ha declarat 5.781 nous casos de covid-19 confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores i pel que fa als ingressos, a planta són 876, 88 més en les darreres 24 hores, mentre que els crítics a l'UCI són 160, 3 més.

Aragonès ha explicat que el Govern prendrà "noves mesures per mitigar el nombre de contagis que s'estan produint" i treballaran per fer un equilibri amb "la vida social, econòmica i emocional". S'anunciaran aquest dilluns o dimarts quan estiguin resoltes des del punt de vista tècnic.

En aquest context, el conseller Argimon també ha parlat d'un creixement molt explosiu i ràpid del contagi. El titular de Salut ha alertat que la variant Delta és la predominant i és molt més transmissible. "Sabem que tenim un canvi en el patró epidemiològic que en onades anteriors. Es dona en gent molt més jove, majoritàriament per la seva edat no vacunada i grups d'edat d'entre 40 i 49 anys, molts d'ells amb una dosi de la vacuna".

Sobre la variant Delta, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, també ha explicat està per sobre del 60% a tot el territori.

Sobre si hi ha persones amb dos pautes plenament vacunades amb infecció, Argimon ha dit que, per exemple, de les 115 persones que van ingressar ahir, gairebé 15 tenen la doble pauta. "Les vacunes de la covid-19 tenen una gran efectivitat, no les esperàvem fa un any, però no són 100% efectives i no són esterilitzants", ha declarat.

Vota el número 1

Pel 31 de març

COL·LABORADORS