En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La tala d'arbres a la Pineda de la Fosca de Palamós. / Foto: Salvem la pineda d'en Gori

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Salvem la Pineda d'en Gori denuncia la tala d'arbrat a la pineda de la Fosca, i reclama a l'Ajuntament de Palamós que l'aturi.

L'entitat assegura que els treballs han començat aquest dilluns sense que "consti" llicència ni autorització per fer la tala ni "acord d'adjudicació de les obres" per part de l'Ajuntament.

Afirmen que la tala és "inadequada" per les "limitacions i suspensió de treballs vigent en període estival", a més de per la "greu afectació a l'avifauna, nius i espècies existents a la pineda".

"Les altes temperatures i el risc d'incendi forestal fan del tot inadequada la tala en aquesta època", insisteixen.

A més, recorden que el projecte d'urbanizació està impugnat davant del Jutjat Contenciós número 2 de Girona i que, enlloc d'iniciar els treballs, s'haurien "d'ajornar", a l'espera de la resolució del recurs. Especialment, diuen, tenint en compte que hi ha diverses "infraccions" que han denunciat per la via administrativa.

Salvem la Pineda d'en Gori recorda també que han presentat més d'un miler de signatures requerint la preservació de la pineda de l'antic Càmping de la Fosca i "tot l'hàbitat d'interès comunitari present en aquest espai", a més d'un estudi de la reforma del planejament per "minimitzar l'impacte d'edificar a l'espai natural", la suspensió de l'execució del projecte d'urbanització i "l'eventual adquisició pública dels terrenys per salvar aquest important pulmó verd".

"La preservació de la pineda és d'especial importància en un context de lluita contra el canvi climàtic", insisteixen a l'escrit.

Per tot plegat, reclamen la documentació relativa a l'actuació i paralitzar els treballs d'urbanització i la tala d'arbres.

Des de l'Ajuntament, en canvi, asseguren que l'empresa promotora té tots els permisos per tirar endavant les obres d'urbanització, que inclouen la tala d'arbrat.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS