En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Al voltant d'un milió de persones que es poden vacunar a Catalunya contra la Covid-19 encara no ho han fet.

Per aconseguir-ho, el Departament de Salut està impulsant diverses campanyes i vies com les trucades telefòniques, les vaccinacions sense cita i la vacunació des de punts estratègics.

També estan estudiant juntament amb altres conselleries oferir "algun incentiu" a les persones que es vacunin. La secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat a Catalunya Ràdio que podrien ser descomptes en espectacles culturals o en serveis com els albergs juvenils. En tot cas, es busca una fórmula "que sigui justa" i que no suposi l'incentiu només per al que es vacuna ara sinó també per al que ja ho està.

Segons Cabezas, l'objectiu seria arribar al 90% de gent vacunada però ha reconegut les dificultats d'assolir-ho ja que si es té en compte que al voltant d'un 10% té menys de 10 anys, voldria dir arribar al 100% de la resta. "Això és gairebé impossible", ha manifestat. Tot i això, ha asseverat que és l'objectiu i que s'intentarà "al màxim".

Segons les dades fetes públiques aquest dimarts, al conjunt de Catalunya, el 69,1% de la població ja té la pauta completa i el 72,6% la primera dosi. Si només es té en compte la població major de 16 anys, els percentatges són del 79,3% amb la pauta completa i el 82,3% amb la primera punxada.

La secretària ha valorat que les dades indiquen que s'està sortint de la cinquena onada però ha insistit que la xifra d'ingressats a les UCI és encara molt alta. En aquest sentit, ha dit que una xifra de 100 ingressats crítics indicaria que la covid és "una malaltia més i no la malaltia". Tot i això, no ha concretat sí aquest és un llindar per reobrir l'oci nocturn i ha insistit que, ara per ara, l'objectiu és assegurar la tornada a l'escola i a la universitat.

Per últim, ha concretat que ja han demanat al Ministeri de Sanitat que estudiï la possibilitat d'establir el passaport covid per accedir a establiments o esdeveniments. Ha dit però que ha de ser una estratègia estatal ja que quan algunes comunitats ho han demanat pel seu compte la justícia ho ha aturat.

Vota el número 1

Pel 8 de juliol

COL·LABORADORS