En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El municipi de Caldes de Malavella.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons l'Agència de Salut Pública de Catalunya, apunten que el norovirus és extremadament contagiós i pot afectar a persones de totes les edats. De fet, aquest virus és la principal causa dels brots de gastroenteritis aguda a nivell mundial.

El contagi es pot produir ingerint un aliment que el contingui, bevent aigua contaminada o entrant en contacte amb superfícies que també hi hagi norovirus.

El brot detectat en una escola de Caldes de Malavella hauria afectat inicialment a 65 persones que s'haurien pogut infectar en el menjador escolar i posteriorment haurien contagiat a 11 alumnes més a través del contacte interpersonal. També diversos familiars dels alumnes infectats han presentat símptomes de gastroenteritis aguda i, per tant, s'haurien contagiat a través dels alumnes.

Des de Salut Pública es remarca que en tots els casos s'han detectat símptomes lleus de tenir norovirus. Es tracta de dolor abdominal, vòmits, diarrea, mal de cap, mareig o febre. El pic màxim de contagi del norovirus es produeix entre els 2 i 5 dies després de la infecció.

Ara, les investigacions de l'Agència de Salut Pública es concentren en detectar quin ha estat el focus d'aquest brot. De moment, ja s'ha analitzat l'aigua del centre i el resultat ha estat negatiu. També s'estan analitzant les mostres d'aliments del menjador escolar per veure si és que hi havia algun ingredient en mal estat o alguna de les mostres estava contaminada per aquest virus.

Tot apunta, però, que l'origen de la majoria de casos és comú. De fet, 65 dels 76 alumnes contagiats es queden a dinar a l'escola i fa pensar que podrien haver-se infectat durant el temps del menjador escolar.

Mentrestant, Salut Pública ha demanat extremar els protocols sanitaris al centre escolar i la direcció ha avisat que intensificarà la desinfecció dels espais i la neteja de mans entre treballadors i alumnes de l'escola afectada.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS