En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Policia Nacional ha detingut quatre persones a Girona i Mataró per robar diners dels comptes de diverses persones fent-se passar per entitats bancàries.

En total, els estafadors van aconseguir un botí de 10.000€, que desviaven a les anomenades 'mules de diners' per camuflar l'origen il•lícit dels diners i dificultar la localització dels responsables.

La investigació va començar arran d'una denúncia a Madrid. El modus operandi consistia en fer trucades a les víctimes fent-se passar per treballadors d'un banc i alertar-los que havien patit un intent sospitós d'accés al seu compte.

Seguidament, rebien un SMS amb un enllaç que els redirigia a una pàgina web que suplantava la de l'entitat i on les víctimes introduïen les seves claus.

D'aquesta manera, els estafadors aconseguien accés a la banca online i, un cop dins i mentre mantenien la conversa amb la víctima, feien les transferències, demanant-los els codis de verificació que els anaven arribant de les diferents operacions.

Els estafadors, fins i tot, van aconseguir modificar els identificadors de les trucades quan contactaven amb les víctimes i d'aquesta manera els números que els apareixien al telèfon coincidien amb els de les entitats bancàries.

A més, van fer fins a quatre salts a diferents comptes bancaris que pertanyien a les anomenades 'mules dels diners' per evitar ser descoberts.

La policia recorda a la ciutadania que les entitats bancàries no es posen en contacte amb els clients a través del correu electrònic i que tampoc demanen dades d'accés a la banca electrònica en cas de fer una trucada telefònica.

També recomanen que en cas de trobar-se en una situació com aquesta, pengin i truquin directament als telèfons oficials de les entitats

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS