En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El comissari portaveu dels Mossos, Joan Carles Molinero. / Foto: Pol Solà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra asseguren que és "molt preocupant" la "pèrdua d'autoritat" dels agents policials al carrer. Així ho ha dit aquest dilluns el comissari portaveu del cos, Joan Carles Molinero.

En una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', Molinero assegura que han detectat un "increment de violència en contra de l'autoritat policial", que consideren que "no només és un problema de recursos". "Estem parlant d'una pèrdua del concepte d'autoritat", ha recalcat el portaveu.

Així mateix, Molinero ha detallat que els episodis de violència en contra de les patrulles policials s'estan repetint indistintament del cos. "No només és contra els Mossos d'Esquadra, sinó també contra els agents de la Policia Local o la Guàrdia Urbana", ha dit el portaveu.

Sobre la reobertura de l'oci nocturn, Molinero ha explicat que "com a conseqüència" ha provocat "la disminució dels botellots", que aquest cap de setmana s'han produït "en menys intensitat". El portaveu del cos ha assegurat que, si bé el consum de begudes alcohòliques al carrer ha continuat, hi ha hagut menys concentracions i amb menys afluència de persones.

Amb tot, el portaveu ha considerat que el primer cap de setmana amb discoteques obertes ha estat "de força normalitat" arreu.

En aquest sentit, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que l'obertura de l'oci nocturn ha comportat que els botellots s'acostin als nivells d'abans de la pandèmia.

Elena ha admès que aquesta problemàtica continua preocupant el cos de seguretat, però ha insistit en la necessitat de "focalitzar la dimensió" de la situació per poder-la abordar.

Segons el conseller, el fenomen dels botellots permetrà que a curt termini es gestioni millor l'espai públic. En aquest sentit, ha fet una crida als empresaris de l'oci nocturn i administracions locals per treballar plegats amb aquest objectiu.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS