Llagostera Ràdio on-line

El creuer Marella Explorer 2 a Palamós. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Dimarts van arribar 600 turistes al port de Palamós a bord del Marella Explorer 2  que es van estar 9 hores a Palamós, abans de salpar cap a Palma de Mallorca.

El director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, va subratllar que és un dia important perquè simbolitza la represa de l'activitat creuerística a les comarques gironines i també ha remarcat que aquesta tardor preveuen vuit escales entre Palamós i Roses.

L'objectiu, diu, és anar recuperant l'activitat i intentar superar el rècord de 50 escales prepandèmia: "Som optimistes".

Aquest creuer enceta al temporada de tardor que acabarà el 20 de novembre. De les 8 escales, 6 seran a Palamós i dues a Roses. L'activitat creuerística torna i el director general de Ports ja ha anunciat que l'objectiu és intentar batre el rècord de l'any 2019. Abans de l'esclat de la pandèmia, la Costa Brava va rebre 56.700 passatgers d'un total de 50 escales: "Com més escales tinguem millor, el nostre objecte és infinit i si en comptes de 50 en podem tenir 60 o més, encantats".

"És un moment molt especial perquè durant tot aquest temps s'ha fet molta feina per preparar la represa de l'activitat i ara l'hem de posar en valor, hem de llançar un missatge de tranquil·litat i seguretat perquè ho tenim tot a punt, hem fet tots els protocols i estem preparats", ha exposat Vila. En aquest sentit, subratlla la importància de guanyar la confiança dels turistes perquè "tothom sàpiga que els creuers són segurs".

En aquest any i mig, la marca Costa Brava Cruise Ports ha reactivat les línies estratègiques de promoció dels ports de Palamós i Roses i la destinació turística a fires, fòrums i trobades amb companyies i operadors del sector. A més, estan escalfant motors per organitzar la 60a edició de l'Assemblea General de Medcruise a la Costa Brava el maig del 2022, posposada també per la pandèmia.

Tot plegat, ha exposat el director general, fa que les administracions i el sector siguin "molt optimistes" de cara a la temporada 2022: "Hem de ser ambiciosos perquè tenim les infraestructures preparades i és un tipus de turisme que ens ajuda a la desestacionalització tan necessària i tan buscada".

Pere Vila no ha volgut avançar quants creuers preveuen l'any vinent perquè encara hi estan treballant i les xifres no estan tancades. Tot i això, sí que ha avançat que podrien "triplicar o quadruplicar les que tenim a dia d'avui". "Són previsions que hem d'acabar de treballar bé", ha dit.

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha exposat que aquest dimarts és un dia molt rellevant per a la població perquè marca la recuperació de les escales de creuers: "Són importants per nosaltres i també per a tot el territori perquè és un tipus de turisme que ens ajuda a desestacionalitzar la temporada".

El vicepresident del Patronat de Turisme, Jaume Dulsat, ha posat el focus en el perfil dels creueristes, d'alt poder adquisitiu i que acostumen a fer força despesa al territori.

Segons Ports de la Generalitat, els turistes del Marella Explorer 2 han visitat Palamós i també han pogut fer excursions a Pals i Peretallada, Tossa de Mar i al Museu Dalí de Figueres.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS