En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El tren que ha xocat contra un arbre a Sils. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

12 persones han resultat ferides lleus al tren amb 230 passatger que aquest dilluns a la tarda ha topat amb un arbre caigut a la via entre Sils i Caldes de Malavella.

Segons ha informat Renfe, el succés ha tingut lloc poc abans d'un quart de cinc de la tarda i l'incident ha obligat a interrompre la circulació per les dues vies.

També ha explicat que un dels atesos pel Sistema d'Emergències Mèdiques tenia dificultats per caminar i ha hagut de ser evacuat en helicòpter. Ha estat traslladat a l'hospital Trueta de Girona. Un altre dels ferits ha anat a l'hospital Santa Caterina.

En un principi la companyia ferroviària ha gestionat un servei alternatiu per carretera tant per evacuar els viatgers del comboi afectat com per suplir els trens de les línies R11 i RG1 al tram afectat mentre no es resolgui la incidència. L'interventor i el personal de seguretat que viatjaven a l'interior del tren han informat els usuaris afectats i s'han activat els protocols per coordinar la situació amb Protecció Civil.

Els autobusos per evacuar els viatgers han arribat cap a dos quarts de sis de la tarda a l'indret indicat pels Mossos d'Esquadra. Un cop allà havien de ser guiats fins al punt de trobada on els Bombers han traslladat els 230 viatgers en els seus vehicles des de la zona on s'ha produït l'incident.

Pel que fa a la resta d'usuaris de les línies R1 i RG1, Renfe ha informat que està previst establir un servei alternatiu per carretera entre Maçanet i Girona derivat dels danys que s'han registrat a la infraestructura, principalment a la catenària. En la mesura del possible, els viatgers de Girona i Figueres s'encaminen via Ave, afegeix la mateixa font.

Segons informa Renfe, tècnics d’Adif s'han desplaçat al punt de la incidència per determinar-ne les causes i començar a reparar la infraestructura malmesa.