En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La presentació de la 8a edició de Neu! / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El festival NEU! de Girona torna amb una programació enfortida per aquesta 8a edició amb una vintena de concerts i recuperant alguns dels espais emblemàtics del certamen de música alternativa.

La primera de les cites serà a finals de novembre, el dia 26, quan El Petit de Cal Eril estreni el nou disc en un concert al Teatre Municipal de Girona. Es tracta d'un concert en col·laboració amb el Temporada Alta.

El director del NEU!, Xebi Salvatella, s'ha mostrat molt satisfet de poder col·laborar amb un dels segells més importants d'Europa, com és Temporada Alta i més encara fent-ho amb un concert del Petit de Cal Eril, que ha estat un dels artistes que el festival ha donat més veu.

El festival segueix amb una altra novetat, l'expansió a Banyoles amb el concert de Steve Smyth. En aquest cas, l'australià recuperarà un espectacle que havia fet el 2019 per representar-lo a l'auditori de l'Ateneu de Banyoles el 10 de desembre.

El NEU! també torna a la Volta de Sant Narcís, on hi haurà la pianista i cantant Lu Rois el 18 de desembre a les dotze del migdia. Una setmana més tard, al Centre Cultural de la Mercè, Joan Colomo farà un concert-vermut en un espectacle familiar.

Una de les dates clau arribarà la nit de Nadal, quan Cala Vento tancarà la gira a la sala de la Mirona de Salt. La nit del comiat de gira dels empordanesos arrencarà amb el concert de Medusa Box a partir de dos quarts de nou del vespre.

El concert de Cala Vento a la Mirona suposa el retorn del festival a la programació a peu dret i també a una de les sales on va arrencar el festival de música alternativa. El festival ha organitzat un altre cap de setmana en aquesta sala de concerts que serà el 21 i 22 de gener. La nit del divendres es concentrarà amb una música més urbana de la mà de Las Chicas del Corro, Doble&Hug Sound i Vinnie Kairos.

La nit del dissabte la música tindrà un caire més pop-rock, que caracteritza el festival. En ella hi actuarà Ferran Palau, Rufus T. Firefly, Gáldrick, Chaqueta de Chándal, b1n0 i Iris Deco.

El tancament de la vuitena edició del festival es farà el 30 de gener amb un concert a l'Auditori de Girona en què Nacho Vegas presentarà el seu nou àlbum. Les entrades del festival ja estan a la venda des d'aquest dimarts al migdia.

La 8a edició del festival estrenarà un conjunt de tallers formatius al Punt de Trobada de l'Esquerra del Ter, un espai entre els barris de Taialà i Germans Sàbat. El director del festival, Xebi Salvatella, ha destacat que en aquest espai hi ha "molts joves enfocats a la música urbana" i per això volen oferir-los un cicle formatiu enfocat a aquest estil musical.

Per Salvatella, la iniciativa arrenca de forma "molt humil" però ha avançat que la intenció és donar-hi continuïtat en les properes edicions.

Per altra banda, el festival ha decidit minimitzar el seu impacte en el medi ambient al màxim. Per això, el director ha anunciat que no es farà publicitat en format físic i tota la campanya es concentrarà en els formats digitals. També evitaran duplicar documents en paper i plastificats amb l'objectiu de reduir la petjada de carboni del certamen musical.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS