En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una pantalla on es poden veure algunes de les empreses participants a la fira TreballemGI. / Foto: Cambra de Comerç de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La fira TreballemGI va néixer el 2018 amb l'objectiu d'impulsar la inserció laboral dels joves. Aquest és el segon any que se celebra en format virtual.

Durant tot el dia, els més de 400 joves que s'hi havien inscrit poden optar a alguna de les 300 ofertes de feina que han penjat les 53 empreses participants.

Els interessats poden conèixer les diferents firmes gràcies als vídeos de presentació que s'han penjat a la web. I a partir d'aquí, després de veure quins perfils necessitaven, inscriure's a les diferents ofertes i fer entrevistes de treball telemàtiques.

Després d'avui, la fira encara es mantindrà activa durant una setmana; i per tant, la xifra de contactes i acords laborals pot créixer.

Pel que fa a les ofertes laborals, els 300 llocs de treball que s'ofereixen s'emmarquen dins una trentena de perfils. N'hi ha de sectors molt diversos. Entre aquests, les activitats físiques i esportives, l'administració i la gestió, l'arquitectura i l'enginyeria, el comerç, l'edificació i l'obra civil, l'educació, l'electricitat i l'electrònica, la mecànica i la soldadura, l'hostaleria i el comerç, la imatge personal, la informàtica, la logística i gestió de magatzems, la sanitat, el transport...

Entre les empreses que tenen estand virtual hi ha, també tenen estand propi la Cambra de Comerç, la Diputació, el SOC i la Universitat de Girona.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, ha animat els joves a participar a la fira. Sobretot, perquè les empreses sovint tenen problemes a l'hora de trobar determinats perfils especialitzats, i TreballemGI dona l'oportunitat de posar en contacte les firmes amb els possibles interessats a cobrir aquests llocs de treball.

Al llarg del dia, a través de la plataforma telemàtica, s'imparteixen sessions sobre les oportunitats de les xarxes socials a l'hora de trobar feina (entrevistes per whatsapp, linkedin), com fer currículums o quines actituds han de tenir els joves quan volen optar a un lloc de treball.

A l'última edició del TreballemGI, també en format virtual arran de la covid-19, s'hi van inscriure 542 joves. Es van ofertar 176 llocs de treball, que van penjar les 36 empreses participants. En les edicions anteriors, la fira es va celebrar en format presencial. El 2018 es va fer a Girona, Blanes (Selva) i Figueres. I el 2019, a Girona.

En aquestes edicions presencials TreballemGI va comptar amb més de 2.428 assistents, 184 empreses amb 498 ofertes. Al llarg d'aquests anys, gràcies al programa PICE de la Cambra de Comerç de Girona, s'han format 4.900 joves.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS