En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El risc de patir problemes emocionals i de comportament és del 7,7% entre els nens que tenen una exposició a les pantalles de fins a 59 minuts, segons un estudi de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

L'anàlisi associa l'excés de pantalles amb el risc de patir aquests problemes i alerta que s'incrementa a mesura que augmenta l'exposició.

Així, el risc puja a l'11,6% en els nens que passen més de 3 hores al dia amb pantalles. Altres estudies relacionen també aquest excés de pantalles amb problemes de son, obesitat i baixa activitat física.

Al conjunt de l'Estat es calcula que gairebé un 5% dels nens d'entre 1 i 2 anys passen més de 3 hores amb pantalles, un 9% pel que fa als de 3 a 5 anys, un 14,3% entre els de 6 a 11 i un 29,1% en els adolescents de 12 a 14 anys.

L'estudi de la UIC afirma també que els nens presenten més possibilitats que les nenes de desenvolupar aquests trastorns, un 9,4% i un 6%, respectivament. En el cas dels nens, desenvolupen amb més freqüència problemes emocionals, mentre que les nenes presenten més dificultats d'atenció o hiperactivitat.

El responsable del Grup d'Investigació d'Avaluació de Determinants de Salut i Polítiques Sanitàries de la UIC, el doctor José M. Martínez-Sánchez, ha destacat la importància de fer un ús saludable de les pantalles, especialment dels mòbils.

A més, ha instat les institucions a reforçar les recomanacions sobre patrons d'ús, especialment per als menors de 6 anys, i promoure l'activitat física.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS