En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els nous vehicles dels Mossos d'Esquadra. / Foto: Albert Segura (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els 50 nous cotxes formen part de la partida de 382 que el cos dels Mossos d'Esquadra rep aquest 2021, i que se sumen als 400 ja rebuts al 2020 a l'espera dels altres 400 que arribaran amb la licitació de 2022.

"No només són vehicles nous, incorporen més prestacions, a dins de cada un d'ells hi ha una oficina, l'agent estarà com el en el seu lloc de treball", explica el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena.

Les noves unitats es destinen a les tasques de Seguretat Ciutadana per reforçar el paper de la policia de proximitat.

El cotxe patrulla, un Seat Ateca, millora la seva visibilitat amb la integració de la nova imatge, i que el fa visible a una distància màxima de 250 metres.

Adopta un sistema informàtic que incorpora una tauleta digital Microsoft Surface, que ara per ara arribarà de sèrie en 110 unitats, mentre que la resta tindran la instal·lació preparada per integrar-la de manera progressiva, i per la qual es formarà als caps de torn entre desembre i gener.

Les unitats incorporen un sistema de càmeres, una situada a la part frontal del vehicle, just davant dels elements lluminosos, i una altra a l'espai de detinguts per garantir els drets de les persones intervingudes. "S'aporta més seguretat perquè es grava què passa a fora i a dins, i totes les imatges que es recullin permetran aportar més informació", assenyala Elena. Aquestes imatges es transmetran al Centre de Coordinació, millorant la presa de decisions en cada cas.

Pel que fa a material d'ús per part dels agents, s'integra un kit de material bàsic d'ordre públic, amb dos cascs, dues defenses i un escut, a més d'elements lluminosos per a fer senyalitzacions de nit i un kit mèdic.

El vehicle també aporta un major confort, amb una ergonomia interior millorada amb modificacions tant a la consola central com el tablier, i la integració de comandaments al volant.

Les tapisseries dels seients davanters també s'han reforçat, amb certificació de laboratori extern per a un ús compatible amb els airbags laterals.

Elena assegura que la incorporació dels nous vehicles forma part de l'aposta per incrementar la dotació pressupostària destinada al cos, a la qual s'hi suma l'augment de la plantilla.

"Contractem 840 nous agents al 2022, sumats als 775 que s'han incorporat aquest 2021 en la línia d'arribar als 22.000 agents l'any 2030 per fer més proximitat, amb una funció més social, atendre les necessitats i ser al costat de la gent i la seguretat del país", ha detallat.

Vota el número 1

Pel 27 de gener

COL·LABORADORS