En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa a Palau. / Foto: Bernat Vilaró (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha admès "preocupació" pel repunt de les dades sobre la pandèmia de la covid-19.

Tot i això, ha descartat aplicar noves mesures de restricció, almenys de moment. Així ho ha explicat durant la roda de premsa d'aquest dijous al migdia a Palau, posterior al Consell Executiu extraordinari.

Plaja ha aprofitat per demanar a la ciutadania que sigui "conscient" que encara no s'ha superat la pandèmia de la covid-19. La portaveu ha subratllat que l'executiu monitoritza les dades "dia a dia", i que en fa un "seguiment acurat".

La situació ens preocupa, les dades no segueixen una tendència positiva", ha insistit.

Pel que fa a les dades epidemiològiques publicades aquest dijous pel Departament de Salut, l'Rt torna a pujar, ho fa quatre centèsimes i se situa en l'1,40, mentre que el risc de rebrot s'incrementa en 6 punts i ara és de 91.

Salut ha declarat 19 hospitalitzats més a causa de la covid-19 en les darreres hores i el total és de 347 persones ingressades i 8 crítics més a l'UCI, amb un total de 86 persones.

En paral·lel, s'han notificat 931 nous casos confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici de la pandèmia al conjunt de Catalunya en 931.271 positius detectats. En les darreres hores s'han notificat 4 morts i el global de defuncions des de l'inici de la pandèmia se situa en 24.043.

El 2,56% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies puja de 65,48 a 67,29, mentre que a 7 dies ho fa de 36,39 a 37,36 punts.

Pel que fa a la vacunació, un 74,5% de la població de Catalunya té la pauta completa i el 75,9% ha rebut la primera punxada. Si només es té en compte la població major de 12 anys, la que es pot vacunar, el 83,5% té la pauta completa, mentre que el 85,1% té almenys una dosi.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS