En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró. / Foto: Gerard Artigas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest divendres 12 de novembre el Govern obrirà la nova línia d'ajuts directes a empreses i autònoms afectades per la covid-19, dotada d'entre 200 i 250 milions d'euros.

Aquesta és la tercera tanda de recursos de suport a la solvència empresarial transferits des del govern espanyol, uns recursos que en total sumen 993 milions d'euros.

Les ajudes poden arribar als 200.000 euros, depenent del volum de cada companyia, segons ha informat el Departament d'Economia i Hisenda. El període de sol·licituds s'obrirà a les nou del matí del 12 de novembre i tancarà a les dues del migdia del 19 de novembre.

Per poder accedir a l'ajuda, les empreses hauran d'haver experimentat una caiguda mínima interanual del 30% en el volum d'operacions corresponent a 2020.

De la mateixa manera que en les convocatòries anteriors, el procediment per demanar els ajuts serà mitjançant una inscripció telemàtica al Canal Empresa. En cas d'haver-se presentat en convocatòries anteriors, el deute ha de ser complementari al ja declarat anteriorment.

Igual que en altres casos, els autònoms que tributin per estimació objectiva de l'IRPF –sistema de mòduls- rebran fins a 3.000 euros, mentre que la resta de sol·licitants optaran a subvencions que van dels 4.000 als 200.000 euros.

A diferència de les convocatòries anteriors, les ajudes no només serviran per satisfer deutes i pagar a proveïdors, sinó que també permetran compensar costos fixos generats entre l'1 de març de 2020 i el 30 de setembre de 2021 procedents de contactes anteriors al 13 de març de 2021 i que no s'hagin imputat en les anteriors convocatòries.

Fins ara, el Govern ha atorgat ajuts a 25.011 empreses i autònoms per un import de 605 milions d'euros. Amb aquesta nova convocatòria, l'executiu confia a arribar als 50.000 beneficiaris.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS