En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners / Foto: Google Maps

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners denuncia que han detectat grups organitzats que es dediquen a obrir pisos buits, punxar la llum i l'aigua i després cobrar un import a famílies vulnerables.

"Alguns usuaris d'aquests habitatges són víctimes i s'aprofiten de la seva situació. D'altres no tenen intenció de buscar un nou immoble", assegura l'alcalde, Joan Martí.

En un comunicat, l'Ajuntament es mostra preocupat per una situació que fa temps que dura i en la qual treballen des de fa mesos amb la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

En concret, per les ocupacions en una desena d'immobles de blocs del carrer Palamós. En les últimes setmanes, s'ha actuat per interrompre-hi el subministrament i també s'han fet algunes detencions.

A més, des de Serveis Socials s'està treballant per atendre els més vulnerables però el consistori assegura que se senten "limitats" per la "nul·la resposta" dels propietaris dels habitatges, la majoria a mans de bancs i fons voltors.

L'alcalde i el regidor de Governació, Carles Roca, s'han reunit amb la resta dels propietaris dels pisos, molestos per la situació i els problemes de convivència que genera.

"Estem limitats per la legislació actual i estam actuant fins on podem, que és la via publica, garantint que no hi hagi connexions fraudulentes. Hem posat el cas en coneixement del jutjat per la deixadesa dels propietaris", assegura Martí.

D'altra banda, Martí admet que el municipi no té prou habitatges de lloguer social per fer front a les necessitats actuals.

Per intentar combatre el frau i en coordinació amb els cossos policials, s'han fet diverses operacions per posar fre a les connexions irregulars.

Durant aquestes actuacions, s'ha produït algunes detencions, la darrera aquest dijous al matí. Una persona va quedar arrestada per atemptat, resistència i desobediència a agents de l'autoritat quan els tècnics de la companyia d'aigua, acompanyats per la policia, es disposaven a tallar el subministrament.

Vota el número 1

Pel 27 de gener

COL·LABORADORS