En directe: Ple Ajuntament de Llagostera

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Drets Socials i el Departament de Salut han actualitzat el protocol per gestionar la covid-19 als centres de dia per a gent gran i per a persones amb discapacitat.

A partir d'ara les unitats de convivència podran ser de fins a 20 persones, tot i que es recomana que siguin de 6 a 10 com a màxim.

En els centres de dia integrats en una residència (tant de gent gran com amb discapacitat) es podran constituir unitats de convivència d'ambdós centres, que seran ateses per professionals exclusius que conformaran el grup estable.

També s'ha acordat que els centres de dia de gent gran adeqüin els cribratges de professionals als que es fan en residències, amb una PCR quinzenal per als vacunats i setmanal per als no vacunats.

Quan aquests professionals no vacunats retornin al centre després d'absències de 3 setmanes o superiors (vacances, permisos, incapacitat temporal per motiu diferent a la covid-19…), es farà una PCR, així com als professionals de nova incorporació incorrectament vacunats.

En el cas de professionals externs (com podòlegs i perruquers) o col·laboradors esporàdics que tinguin contacte directe amb els usuaris, i que estiguin correctament vacunats o hagin passat la infecció en els 3 mesos previs, no es farà cap test de cribratge. Si no estan vacunats caldrà que portin un TAR negatiu abans d'accedir a la residència, fet en les 72 hores anteriors.

En el cas dels centres i serveis d'atenció diürna per a persones amb discapacitat, es faran aquests mateixos cribratges en els centres que estan integrats en residències, mentre que els no integrats no faran cribratges, mantenint mesures de prevenció anteriors.

Aquests centres actuaran en cas de presentació de símptomes compatibles amb SARS-COV2, fent el diagnòstic i mesures de control. A més, el personal dels centres no ha de permetre l'entrada als visitants que presentin símptomes.

El protocol també estableix que els usuaris que siguin contacte estret d'un cas positiu no podran assistir als centres de dia de gent gran amb independència del seu estat vacunal, atesa la "mobilitat diària" que hi ha en aquests equipaments.

Quan es detecti algun cas de covid-19 a un centre de dia de gent gran, els usuaris correctament vacunats, o que han passat la malaltia en els darrers 6 mesos, considerats contactes estrets, deixaran d'anar al centre fins que passin 14 dies o fins que el brot estigui completament controlat. Hauran de fer vigilància de símptomes i se'ls faran proves PCR.

En el cas de les persones amb discapacitat usuàries d'atenció diürna que siguin considerades contacte estret, si estan correctament vacunades no han de fer quarantena i poden seguir anant al centre, però han de fer vigilància de símptomes durant 14 dies, i també s'han de fer proves PCR seriades.

Es recomana el transport privat o el transport col·lectiu amb la distància de seguretat i amb les finestres obertes. Pel que fa a les persones no vacunades o incorrectament vacunades, i que no han passat la malaltia en els darrers 6 mesos, hauran de fer quarantena en el seu domicili durant 14 dies, i fer-se també proves PCR.

Pel que fa als professionals, els que siguin considerats contactes estrets i que estiguin correctament vacunats o hagin passat la malaltia en els 6 mesos previs, no hauran de fer quarantena.

Tanmateix, donada la vulnerabilitat de les persones ateses en aquests centres, i després de l'experiència de l'onada produïda per la variant delta del coronavirus, a aquests professionals se'ls faran PCR seriades per detectar possibles infeccions asimptomàtiques.

En aquest període, els professionals poden seguir treballant si els resultats de les PCR van sent negatius i es mantenen asimptomàtics. Els professionals considerats contactes estrets no vacunats o parcialment vacunats i que no han passat la malaltia en els 6 mesos previs, hauran de fer quarantena al domicili durant 14 dies, i també s'hauran de fer una PCR.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS