Llagostera Ràdio on-line

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon. / Foto: Àlex Recolons (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha descartat restriccions en horaris i aforaments davant l'increment de la incidència de la covid.

Ha dit però que l'extensió del certificat covid, que ara és necessari en l'oci nocturn, ja s'ha estudiat i es "discutirà" en el marc de la comissió delegada del Govern.

Argimon ha constatat el creixement de la pandèmia en les darreres dues setmanes, creixement que ja preveien. En aquest sentit, ha dit que es continuarà pujant "bastant" en els propers dies però ha esperat que la vacunació permeti "afrontar-ho millor" que en altres països europeus amb taxes de vaccinació més baixes.

En tot cas, preveu un increment d'ingressats, tot i que ha desitjat que l'impacte sigui "el menor possible".

Sobre les hospitalitzacions també ha dit que cal esperar uns dies per veure la tendència real, ja que aquestes sempre arriben més tard que l'increment dels positius.

Ha apuntat que en dos dies hi ha 26 ingressats més i que caldrà veure si la tendència es manté o no, ja que ha recordat que l'increment de les hospitalitzacions és el primer pas per després pujar en UCI. El conseller ha desitjat però que aquests ingressos no creixin com en onades anteriors.

Ara per ara, els contagis pugen especialment en els grups de població que no han tingut accés a la vacuna –menors de 12 anys- i en aquells que tenen molta mobilitat i un percentatge de vacunació inferior –dels 20 als 40-.

Davant d'aquesta situació, ha descartat tornar a mesures restrictives en aforaments o horaris. "No serà l'element bàsic", ha manifestat. El conseller ha insistit en la necessitat de portar la mascareta, especialment en llocs tancats, i ha fet una crida a la societat perquè contribueixi en continuar contenint la pandèmia.

Argimon ha insistit també que les eventuals mesures que es puguin prendre es decdiran en el marc de la comissió delegada per la covid del Govern, on hi estan representants tots els departaments afectats.

Per últim, ha explicat que començaran a posar la dosi de reforç als vacunats amb Janssen. Aquests poden dirigir-se als centres sanitaris per demanar ser vaccinats però també es farà un treball proactiu, ja que moltes de les persones que van rebre aquest vaccí eren de difícil accés.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS