En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El pati del Cercle Calongí ple de veïns que s'han acostat a escoltar la proposta de les llibreries. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En menys d'un mes Calonge passarà a ser el primer poble de llibres de Catalunya. Ho serà gràcies a l'establiment de 7 noves llibreries al centre del municipi i que obriran simultàniament el 10 de desembre.

Es tracta d'establiments de temàtiques diverses i que treballaran de manera "horitzontal", segons ha explicat el regidor de Cultura del municipi, Norbert Botella.

A través d'aquest projecte, el consistori ha posat a disposició dels emprenedors una sèrie d'incentius fiscals i ajudes directes per tirar endavant els negocis. En aquest sentit, l'objectiu és que es tracti d'establiments "viables", en el marc d'un pla estratègic per revitalitzar el centre històric del poble i fomentar el turisme cultural de qualitat.

La coordinadora del projecte, Montserrat Darnaculleta, explica que un dels principals objectius que tenen és poder atraure turisme cultural a Calonge i deixar de estar vinculats al "sol i platja" de la banda de Sant Antoni. "Volem que se'ns conegui per la quantitat de coses interessants que tenim com a municipi interior, allunyats de la costa", ressalta.

"Portem uns anys que el casc antic està apagat i creiem que la proposta pot portar una desestacionalització del turisme. Aquí volem que vingui gent durant tot l'any", remarca Darnaculleta.

Els 7 llibreters que seran veïns de Calonge a partir d'aquest desembre han presentat els seus projectes, triats entre més d'un centenar. Hi haurà una botiga de còmics (Calonge Comics), una altra especialitzada en literatura infantil (Llibooks), una de viatge (La Viatgeria), una altra d'espiritual (La Cocollona), una centrada en l'Orient (Orient) i dues de generalistes (Libelista Calonge i Rals Llibres).

Darnaculleta explica que el projecte va estretament lligat a una programació cultural diferent. En aquest aspecte, la coordinadora ha revelat que pretenen "fer un petit Sant Jordi cada mes". La proposta inclou fer un festival literari a Calonge, almenys un cap de setmana cada mes. També es preveuen actes que vinculin els llibres amb el tast de vins i amb el cinema.

Tot plegat s'ha presentat davant d'uns 150 veïns al pati de del Cercle Calongí. Tot i l'escepticisme inicial quan es va anunciar, la realitat és que els veïns es mostren "encantats" amb la iniciativa. "Molta gent marxa cap a pobles propers amb més comerç. Necessitàvem una proposta com aquesta", explica l'Anna Maria, que veu "amb molt bons ulls" el projecte i que espera que es consolidi. "És el repte", diu.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS