En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Banc de Sang i Teixits ha alertat que caldrien entre 1.100 i 1.200 donacions de sang més cada dia per satisfer les necessitats actuals dels hospitals catalans.

L'entitat celebra que en el que va d'any s'ha sumat 10.000 donacions de sang més que en el mateix termini del 2019, però subratlla que "tot i això en calen més".

Un dels motius que addueix l'ens és el fet que s'estan recuperant intervencions endarrerides per la covid, cosa que ha comportat un augment de les transfusions de sang.

El Banc de Sang i Teixits explica que les necessitats són especialment destacades pel que fa a les plaquetes, component de la sang que només es pot emmagatzemar 5 dies.

L'entitat té unes reserves de seguretat per donar resposta a possibles situacions d'emergència. Amb l'augment de l'activat les reserves se situen ara en les 6.000 unitats, quan la xifra ideal són 10.000.

D'altra banda, el Banc de Sang i Teixits recorda que de cada donació "se'n beneficien tres persones", perquè la sang es separa en glòbuls vermells, plaquetes i plasma, cadascun útil per a uns tractaments diferents.

El 55% dels glòbuls vermells s'utilitzen en especialitats mèdiques mentre que un 40% en usos quirúrgics. La majoria de transfusions de plaquetes es fan per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficit.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS