En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern ha aprovat, en el marc del Procicat, prorrogar 14 dies més les actuals mesures de contenció davant la covid-19 sense introduir-hi canvis.

Entre d'altres, es manté el passaport covid en l'oci nocturn i la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 1 de la matinada i les 6 del matí.

Tampoc es podrà vendre alcohol en les botigues de conveniència entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

El Govern enviarà el conjunt de mesures al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja que l'ús del certificat covid requereix l'aval judicial previ. Precisament, el Govern va afirmar aquest dimarts que valorava ampliar l'ús del certificat covid però que aquesta era una mesura que no estava tancada i supeditada a l'evolució de la pandèmia.

Pel que fa a la situació epidemiològica al conjunt de Catalunya segons les dades del Departament de Salut facilitades aquest dimecres, l'Rt ha baixat 11 centèsimes en les darreres hores i se situa en l'1,45, mentre que el risc de rebrot també retrocedeix, ho fa 3 punts i ara és de 141.

Salut ha declarat 13 hospitalitzats més a causa de la covid-19, amb un total de 399, però 3 crítics menys a l'UCI i el total és de 93. En paral·lel, s'han notificat 1.365 nous casos confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores. En les darreres 24 hores no s'ha notificat cap mort.

El 3,43% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies puja de 95,06 a 100,30, mentre que a 7 dies ho fa de 58,62 a 62,19.

En quan a la vacunació, un 74,6% de la població de Catalunya té la pauta completa i el 75,9% ha rebut la primera punxada. Si només es té en compte la població major de 12 anys, la que es pot vacunar, el 83,7% té la pauta completa, mentre que el 85,1% té almenys una dosi.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS