En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Càritas ha constatat l'impacte de la pandèmia en els infants, que han estat "invisibilitzats".

La responsable del Programa d'Infància de Càritas, Carmen García, assegura que és urgent prendre mesures per evitar que aquesta etapa vital marcada per la pandèmia passi una factura social i emocional als seu desenvolupament i identitat.

L'entitat va acompanyar el 2020 a prop de 75.000 famílies amb infants a Catalunya, quasi el doble que el 2019.

A banda, unes 5.200 persones van participar en projectes adreçats a famílies i infància l'any 2020. Segons dades de l'entitat, s'han destinat 6,1 milions d'euros a 226 projectes adreçats a famílies i infància amb l'objectiu d'acompanyar en difernts àmbits.

Els projectes se centren, sobretot, en intervencions socioeducatives dirigides a garantir un lleure saludable o l'accés a una educació de qualitat i inclusiva.

Davant de la celebració del Dia de la Infància, Càritas recorda que a Espanya un de cada quatre infants viu en situació de pobresa. L'organització alerta que tant la pobresa com l'exclusió social són fenòmens estructurals a l'Estat i el risc incrementa quan les famílies tenen fills menors.

Del 18% en el cas de parelles sense fills es passa a un 27% quan es tracta de parelles amb fills. Aquesta incidència es dispara si es tracta d'una família nombrosa (47%) o una llar monoparental (49%), especialment quan la persona sustentadora principal és una dona.