En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Europea del Medicament (EMA) ha donat aquest divendres llum verda a l'ús de l'antiviral molnupiravir en el cas de persones amb "alt risc" de tenir covid-19 greu i que no necessiten oxigen addicional.

En un comunicat, el regulador europeu recomana administrar "com més aviat possible" el medicament després del diagnòstic i en els cinc dies posteriors a l'inici dels símptomes.

L'EMA argumenta que aprova l'ús d'aquest medicament, el primer compra la covid en forma de pastilla, perquè les dades mostren que redueix les hospitalitzacions i les morts vinculades a la covid-19 i perquè els efectes secundaris són "lleus o moderats".

El medicament s'ha de prendre dos cops al dia durant cinc dies, diu l'EMA. D'altra banda, el regulador europeu afirma que no està recomanat durant l'embaràs, la lactància materna o en el cas de dones que es vulguin quedar embarassades.

"Les dones que es puguin quedar embarassades han d'utilitzar contracepció efectiva durant el tractament i durant quatre dies després de l'última dosi. La lactància materna s'ha d'interrompre durant el tractament i els quatre dies posteriors a l'última dosi.

Aquestes recomanacions es fan perquè els estudis de laboratori mostren en animals que altes dosis poden tenir un impacte en el creixement i desenvolupament del fetus", diu l'EMA.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS