En directe: Hot dance 80

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El certificat covid ha entrat en vigor per accedir a l'interior de bars, restaurants, gimnasos i residències des d'aquesta passada mitjanit.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimont, va explicar ahir dijous que ara per ara no es demanarà per entrar a cinemes, encara que s’hi pugui menjar.

Segons el departament de Salut, es considera que les condicions d’ocupació i espai són “molt diferents a les de la restauració” i per tant no ho veuen justificat. D’altra banda tampoc es preveu demanar-lo a més llocs dels de moment anunciats.

El certificat continua essent obligatori per accedir a l’oci nocturn i a espais de ball interior.

Des de Salut també s'ha acitvat des d'ahir dijous la possibilitat de descarregar el certificat covid a través del portal Vacunacovid, a més, com fins ara des del web La Meva Salut.

El departament ha habilitat un espai en el portal de vacunació per facilitar la descàrrega del document sense haver-se de donar d'alta a La Meva Salut.

D'aquesta manera, en el portal de vacunació es pot accedir ara a dues funcions, obtenir cita per al vaccí i descarregar-se el certificat digital de la Unió Europea.

Per poder-lo obtenir des de la plataforma de vacunació, cal omplir les dades de la targeta sanitària i a partir d’aquí es rep un SMS amb un codi per poder descarregar el certificat.

El Departament de Salut també ha explicat que el certificat es pot sol·licitar als punts de vacunació, tot i que ha afegit que només s’ha de recórrer a aquesta opció en casos que sigui molt complicat d’obtenir-lo, com per exemple per la bretxa digital. Per aquest motiu el conseller de Salut demana “coresponsabilitat” i que familiars o amics ajudin a les persones amb dificultats per evitar col·lapsar l’atenció primària.

Segons les dades facilitades per Salut, dijous ja s’havien descarregat 11,6 milions de certificats a Catalunya, la gran majoria per la pauta completa de vacunació.

En quan a la vacunació, Salut ja ha activat la possibilitat de demanar cita prèvia per posar-se la dosi de reforç del vaccí contra la Covid-19 a les persones d’entre 60 i 64 anys.

D'altra banda, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha descartat aquest dijous noves restriccions per frenar la pandèmia ni obrir el debat de la vacunació obligatòria com avui ha fet Alemanya. Darias entén que països amb taxes vacunals baixes puguin plantejar aquesta opció, però a Espanya "no li cal" perquè "és el primer país" en aquest àmbit "no d'Europa, sinó del món".

La ministra ha explicat que dimarts vinent la Comissió de Salut Pública debatrà la proposta de la Ponència de Vacunes a l'entorn del protocol per vaccinar els nens de 5 a 11 anys, un cop l'Agència Europea del Medicament aprovi l'administració del vaccí pediàtric de Pfizer.

L'Estat rebrà aquest desembre 1,3 dosis d'aquesta vacuna, i pel gener 2 milions més.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS