En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El cantant de Mishima, David Carabén. / Foto: Marta Casado (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'auditori de Girona preveu estrenar el 2022 amb una vinculació directa entre referents musicals internacionals i artistes nacionals.

Després de celebrar el 15è aniversari durant aquest 2021, l'auditori enceta una nova etapa d'expansió i experimentació de nous formats.

La primera novetat és la creació de la figura de l'artista convidat.

Aquesta figura serà l'encarregada de garantir que a l'auditori hi passen més coses, més enllà de concerts musicals i per això volen que l'artista convidat dialogui amb altres disciplines artístiques.

El primer en rebre aquest títol és el gironí Narcís Comadira. El poeta, pintor, dramaturg, traductor, assagista i melòman representa precisament aquesta fusió entre diferents tipus d'art.

L'auditori ha decidit que els poemes de Comadira es relacionaran amb cada una de les propostes que es programin des de l'auditori. A més, hi haurà activitats complementàries, coma ara una exposició d'obres d'art, una conversa entre el poeta i Joaquim Nadal i un recital poètic a càrrec del mateix artista amb la interpretació d'Albert Guinovart.

Pel que fa a músiques modernes, l'equipament gironí comptarà amb el final de gira dels Amics de les Arts el 22 de gener i també una actuació de Pol Batlle amb Rita Payés (23 de gener) que presentaran el nou disc a les comarques gironines dins del festival Neu!. Nacho Vegas també passarà per l'auditori el 30 de gener per presentar-hi 'Mundos inmóviles derrumbándose'.

Rosario farà parada a Girona el 5 de febrer per presentar 'te lo digo to i no te digo na', en què porta la rumba a una nova dimensió. Un mes després Morgan passarà per l'escenari de l'auditori amb el nou disc 'The River Tour', que també estrenarà en primícia a Girona.

Dins del Black Music Festival, la francesa Zaz actuarà a l'auditori amb la presentació del cinquè disc el 19 de març. Per altra banda, el guitarrista Bill Frisell actuarà amb Tony Scherr i Kenny Wollesen en un concert únic a Catalunya. L'actuació serà una col·laboració amb la Marfà, on també hi farà una masterclass l'1 de maig. En clau catalana, Mishima estrenarà oficialment el nou àlbum a Girona en un concert el 6 de maig i Magalí Sare ho farà el 14 de maig.

La programació de música clàssica a l'auditori de Girona aposta per estils molt diversos, com ara el concert de Simfonova ('L'òpera és medicina') en què es repassen alguns dels fragments més populars de l'òpera en tota la història. El 5 de març la Cobla Ciutat de Girona oferirà un concert dedicat als orígens de la cançó tradicional en motiu del centenari del naixement de Manuel Oltra.

El pianista Lucas Debarque debutarà a Girona el 13 de març amb un repertori format per obres de Bach, Schumann, Fauré i Scriabin. A continuació, el tenor peruà Juan Diego Flórez pujarà per primera vegada a l'escenari gironí amb un repertori format per àries d'òpera de Donizetti, Bellini, Verdi i Pucini (20 de març).

El cartell de la nova temporada també inclourà un dels esdeveniments musicals de l’any, La Passió segons Sant Joan, amb l’Orchestra of the Age of the Enlightenment, dirigida per Mark Padmore. Serà l’únic concert a Catalunya d’aquesta formació, que actuarà per primera vegada a Girona (3 d’abril). Per la seva banda, el quartet de corda francès Diotima Quartet estrenarà l’obra encarregada per l’equipament gironí al compositor Benet Casablancas, en el marc del segell “Compromís Creació” (8 de maig).

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS