En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Dos tècnics restaurant la necròpolis de l'antiga església de Santa Cristina d'Aro. / Foto: Ajuntament de Santa Cristina d'Aro

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro ha començat aquesta setmana les tasques de reintegració de 25 tombes que hi havia a l'antiga església paleocristiana.

La troballa d'aquestes tombes es va fer el 1962 durant l'obertura d'un camí en una nova urbanització al municipi. Això va fer que comencessin les excavacions i es descobrís e terç oriental de l'edifici.

El terç occidental va ser destruït durant la construcció del camí. Malgrat tot, es va poder localitzar un temple cristià i la necròpolis.

El 2007 un equip d'arqueòlegs de la Universitat de Girona va excavar de nou el sector interior de l'edifici i va trobar noves estructures que han ajudat a interpretar-lo millor.

EL 2019 es va redactar un pla executiu de rehabilitació de l'antiga església, que consistia en un recull d'actuacions que s'havien fet en aquest jaciment i a la necròpolis que hi havia al voltant. A més, també es presentava una proposta de consolidació d'aquest temple per garantir la conservació i aturar l'actual degradació.

Aquest any s'ha començat a aplicar el pla executiu i els treballs es concentren en la rehabilitació de la necròpolis, amb les 25 tombes que s'hi han trobat.

El projecte posa en valor les tombes excavades i tenen un cost de 19.500 euros (4.500 d'ells son gràcies a una subvenció de la Generalitat de Catalunya).

Es preveu que les obres durin entre dues i tres setmanes.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS