En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els contenidors intel·ligents que s'instal·laran a Llagostera. / Foto: Ajuntament de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les urbanitzacions de Llagostera, Selva Brava i Font Bona i els veïnats de Sant Llorenç, Llobatera, Gaià i Bruguera tindran contenidors intel·ligents a partir del 15 de desembre.

L’objectiu de l’Ajuntament és el de protegir el medi ambient, reduir i millorar la gestió de residus i combatre el canvi climàtic, per aquest motiu es fa un pas més en la recollida de residus i s’incorporen tot un seguit de canvis per poder millorar la recollida selectiva.

Així doncs es canvien els contenidors actuals per uns d’intel·ligents amb control d’accés. Així, els veïns dels veïnats i urbanitzacions afectats podran accedir-hi amb un dispositiu magnètic i així obrir els contenidors de fracció orgànica, envasos i resta.

El consistori també informa que posteriorment s’envoltarà els recintes amb un tancat de fusta que també serà d’ús exclusiu per als veïns.

Els contenidors intel·ligents només serviran per donar servei als veïns dels veïnats de Bruguera, Gaià, Llobatera i Sant Llorenç i a les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona, de fet on no hi ha la recollida porta a porta.

Fins aquest dimarts 14 de desembre, es pot recollir a la deixalleria municipal el kit de dos clauers per obrir els contenidors i un imant informatiu. Per poder-ho recollir s’ha de presentar la butlleta amb l’adreça, nom, telèfon mòbil i direcció electrònica que s’ha rebut als domicilis.

Segons el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, David Parron, “L’objectiu d’aquesta nova mesura és millorar la gestió de residus perquè sigui més eficient, responsable i sostenible”.

Ara, amb la posada en marxa d’aquest sistema, els veïns podran gaudir de les bonificacions a la taxa d’escombraries. Es comptabilitzaran les aportacions d’envasos i d’orgànica que faci cada habitatge, tal com passa amb el porta a porta.

Vota el número 1

Pel 10 de juny

COL·LABORADORS