En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior de l'Ajuntament de Calonge.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els atacs constants que fa un veí de Calonge a través de xarxes socials han provocat que l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni hagi convocat un ple extraordinari i urgent.

L'ordre del dia tenia un únic punt: una moció, impulsada per cinc grups municipals, per rebutjar "els insults, injúries i calúmnies" que aquest veí ha dirigit contra polítics i treballadors del consistori.

El text, que signen conjuntament govern i part de l'oposició (Junts, PSC, Avancem, Republicans i el PP) exposa que, durant les darreres setmanes, diferents treballadors, càrrecs electes de l'Ajuntament i també els seus familiars han rebut "atacs" per part d'aquest veí a través de facebook, instagram i twitter. "Publicacions ofensives, insultants, infundades, injurioses, calumnioses i vexatòries", subratlla la moció.

Davant d'això, tot el ple en bloc ha volgut donar suport a aquells qui han patit els atacs d'aquest home i han vist "vulnerat el seu honor i la seva dignitat".

Per això, el text subratlla explícitament que aquest veí ha "assetjat de forma continuada treballadors i càrrecs electes de l'ajuntament", i que en cap cas les seves publicacions poden emmarcar-se dins el dret a la llibertat d'expressió.

"Les provocacions d'aquest ciutadà constitueixen un veritable assetjament, del tot intolerable", recull la moció. I hi afegeix: "La llibertat d'expressió no empara les falses acusacions ni cap mena d'acció que deixi les víctimes en una clara situació d'indefensió".

La moció també acorda que l'Ajuntament denunciï aquests atacs. En concret, que promogui "les accions necessàries, en el marc legal vigent, per evitar que es continuïn produint amb impunitat". A més, el text també avança que el consistori es personarà com a acusació particular en totes les denúncies que acumuli aquest veí (tant les que ja té obertes com les que es presentin a partir d'ara) "per defensar l'honorabilitat de les persones afectades).

D'altra banda avui dimarts s'ha realitzat davant de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni una concentració de rebuig pels insults, ijúries i vexacions cap a treballadors municipals, càrrecs electes i familiars per part d'aquest veí. Ha comptat amb la participació de diferents càrrecs electes i treballadors municipals que s'han vist insultats. També s'hi han sumat diversos treballadors municipals i ciutadans.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS